EL TC NO ADMET UNA QUERELLA CONTRA ELS INDULTS, TOT I QUE DIU QUE LA LLIBERTAT VA SER “INJUSTA” I “ARBITRÀRIA “

El Tribunal Suprem ha inadmès una querella que s’havia presentat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo per la concessió d’indults als presos polítics catalans. El Suprem considera que la llibertat als empresonats pel Procés va ser concedida de manera “injusta” i “arbitrària” però assenyala que l’Executiu espanyol és “competent” d’exercir “el dret de gràcia previst legalment”.

D’aquesta manera, a la interlocutòria que ha avançat eldiario.es es rebutja la denúncia del partit Dreta Liberal Espanyola i descarta que hi hagi delicte de prevaricació en la concessió dels indults. “El mateix querellant reconeix la legitimitat del govern espanyol per atorgar indults totals o parcials als condemnats per tribunals penals“, assenyala el text, i afirma que “s’han complert els tràmits del preceptiu informe del tribunal sentenciador i de Fiscalia”.

Segons el partit Dreta Liberal Espanyola, la mesura de gràcia va ser concedida com a “moneda de canvi” a l’independentisme català per part del govern de Pedro Sánchez, i consideren que van ser concedits “en frau de llei”. El Suprem diu que els querellants “no han ofert el mínim anàlisi d’elements del tipus d’aplicació de la quan invoca” la querella. Per últim, el text del Tribunal Suprem assenyala que es comprovarà si els indults van ser concedits conforme a la legalitat espanyola, però que la comprovació es farà per la via contenciosa-administrativa, i no per la penal.

Aquesta interlocutòria del Suprem arriba uns mesos després que el govern espanyol decidís indultar els nou presos polítics que aquest tribunal va enviar a la presó per ser independentistes i haver liderat el Procés. Els primers líders en entrar a la presó, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, van arribar a estar empresonats gairebé quatre anys. En els indults que va concedir l’Executiu de Pedro Sánchez, però, s’especifica que sí que es manté la inhabilitació; i només se’ls deixa estar fora de la presó.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-IX-2021)

119 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: