EL TC NO RESPONDRÀ ELS RECURSOS DELS PRESOS…FINS L’ANY QUE VE !

L’aturada pel coronavirus i la complexitat del tema ha fet que la resposta als recursos dels presos polĂ­tics per la sentència del procĂŠs no es resolgui fins l’any que ve. Segons informa La Vanguardia, el Tribunal Constitucional es posarĂ  a treballar en el cas a partir del 2021, moment en què espera tenir les sentències, una per cada recurs presentat. Aquesta ĂŠs la primera previsiĂł tot i que tambĂŠ pot condicionar les dates i un nou retard si es torna a decretar un altre estat d’alarma i si l’agenda judicial condiciona els fets. A tall d’exemple, quatre magistrats del tribunal estan pendents de renovaciĂł.

Els presos polĂ­tics catalans volen arribar a Europa per poder guanyar el cas però aquest ĂŠs el darrer pas que han de fer abans de recĂłrrer. El mateix lĂ­der d’Esquerra, Oriol Junqueras, ja va declarar el passat 16 de juny que l’Ăşnica justĂ­cia que espera ĂŠs la que ha de venir d’Europa. Cal recordar que el TC ja va rebutjar suspendre les condemnes als lĂ­ders sobiranistes i reconeix la gran complexitat del cas. Per això, s’ha format una comissiĂł de dos magistrats, Antonio NarvĂĄez i CĂĄndido Conde-Pumpido, sumats a cinc lletrats.

Els polĂ­tics catalans, aixĂ­ com l’expresident de l’Assemblea, Jordi SĂ nchez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, han lamentat des del primer moment que el judici s’hauria d’haver celebrat al Tribunal Superior de JustĂ­cia de Catalunya i no al Suprem. D’altra banda, consideren que els fets davant la Conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017 estan recollits en el dret a manifestaciĂł i reuniĂł, no reconeixen la sediciĂł i no va ser un delicte votar l’1 d’octubre.
Informa:ELNACIONAL.CAT (29-6-2020)

134 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: