EL TC PODRIA EXAMINAR ELS RECURSOS DELS PRESOS POLÍTICS EL 5 DE MAIG

El Tribunal Constitucional reactivarĂ  pròximament la seva activitat i prepara la celebraciĂł d’un Ple el pròxim 5 de maig -data assenyalada en el programa d’actuacions previstes per aquest òrgan a l’inici de l’any- en l’ordre del dia del qual s’inclouran diversos recursos dels presos polĂ­tics condemnats per sediciĂł en el judici del procĂŠs.

Fonts del tribunal de garanties consultades per Europa Press assenyalen que el Ple se celebrarĂ  conforme al que es preveu, ja sigui en forma presencial si ha acabat el confinament, o telemĂ tica si continua l’estat d’alarma. Aquesta segona opciĂł ĂŠs la que s’estima com mĂŠs probable.

Per a llavors, segons les mateixes fonts estaran finalitzats tots els dictĂ mens d’admissibilitat dels recursos d’empara que han presentat tots els condemnats per la sentència del Tribunal Suprem sobre el procĂŠs, que estan sent preparats pels lletrats que estan treballant en ells, de manera telemĂ tica en alguns casos i presencial en d’altres.

AixĂ­, en aquest ple es resoldrĂ  previsiblement sobre l’admissiĂł de tots aquests recursos i tambĂŠ sobre les mesures cautelars sol¡licitades per les defenses, com la de l’exvicepresidente de la Generalitat Oriol Junqueras i l’exconseller RaĂźl Romeva.

A finals de març, el seu advocat defensor va sol¡licitar al TC que suspengui la pena de presĂł que se’ls va imposar per sediciĂł i malversaciĂł de cabals pĂşblics i s’ordeni la seva excarceraciĂł apel¡lant als drets fonamentals a la vida, la integritat fĂ­sica i moral, la dignitat i la vida familiar donada l’actual situaciĂł de pandèmia per Covid-19.

TambĂŠ ĂŠs possible, segons les fonts consultades, que en el Ple del pròxim dia 5 pugui resoldre’s sobre la recusaciĂł formulada per Junqueras i d’altres contra tot el Tribunal, aixĂ­ com sobre l’admissiĂł d’altres recursos contra el decret de l’estat d’alarma i la suspensiĂł de terminis en el CongrĂŠs, presentats per Vox en les Ăşltimes setmanes.

143 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: