EL TC PODRIA EXAMINAR ELS RECURSOS DELS PRESOS POLÍTICS EL 5 DE MAIG

El Tribunal Constitucional reactivarà pròximament la seva activitat i prepara la celebració d’un Ple el pròxim 5 de maig -data assenyalada en el programa d’actuacions previstes per aquest òrgan a l’inici de l’any- en l’ordre del dia del qual s’inclouran diversos recursos dels presos polítics condemnats per sedició en el judici del procés.

Fonts del tribunal de garanties consultades per Europa Press assenyalen que el Ple se celebrarà conforme al que es preveu, ja sigui en forma presencial si ha acabat el confinament, o telemàtica si continua l’estat d’alarma. Aquesta segona opció és la que s’estima com més probable.

Per a llavors, segons les mateixes fonts estaran finalitzats tots els dictàmens d’admissibilitat dels recursos d’empara que han presentat tots els condemnats per la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, que estan sent preparats pels lletrats que estan treballant en ells, de manera telemàtica en alguns casos i presencial en d’altres.

Així, en aquest ple es resoldrà previsiblement sobre l’admissió de tots aquests recursos i també sobre les mesures cautelars sol·licitades per les defenses, com la de l’exvicepresidente de la Generalitat Oriol Junqueras i l’exconseller Raül Romeva.

A finals de març, el seu advocat defensor va sol·licitar al TC que suspengui la pena de presó que se’ls va imposar per sedició i malversació de cabals públics i s’ordeni la seva excarceració apel·lant als drets fonamentals a la vida, la integritat física i moral, la dignitat i la vida familiar donada l’actual situació de pandèmia per Covid-19.

També és possible, segons les fonts consultades, que en el Ple del pròxim dia 5 pugui resoldre’s sobre la recusació formulada per Junqueras i d’altres contra tot el Tribunal, així com sobre l’admissió d’altres recursos contra el decret de l’estat d’alarma i la suspensió de terminis en el Congrés, presentats per Vox en les últimes setmanes.

252 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: