EL TC “PROGRESSISTA” DENEGA A ÒMNIUM PRESENTAR-SE A LA CAUSA DEL 25% DE CASTELLÀ

El Tribunal Constitucional (TC) ha denegat definitivament a Òmnium Cultural el dret a personar-se en la causa que imposa el 25% de castellà a les aules catalanes. Així doncs, l’entitat no podrà personar-se en la qüestió d’inconstitucionalitat contra el decret llei de la Generalitat que elimina percentatges d’idiomes a l’aula perquè el TC al·lega que Òmnium no va ser part en el procediment judicial al TSJC.

De fet, al novembre, el tribunal català ja va rebutjar per segona vegada que l’entitat es personés en la causa. Així mateix, s’ha aprovat l’abstenció de la magistrada del TC Laura Díez, que va demanar ser apartada de la deliberació del ple sobre aquest punt.

Recurs contra el lloguer social

El TC també ha admès a tràmit un recurs contra la llei catalana per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge. Concretament, contra un apartat de l’article 12 de la llei, que contempla l’obligació d’oferir un lloguer social per part dels grans tenidors en determinades circumstàncies.

El recurs d’inconstitucionalitat que ara s’ha admès va ser presentat pel govern espanyol. En el seu moment, l’executiu espanyol va al·legar que s’havia pogut vulnerar competències estatals.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (24-I-2023)

30 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: