EL TERROR ESPANYOL ARRIBA A LA “REPÚBLICA DIGITAL “

“La república digital no és Matrix ”
El govern espanyol comença una ofensiva contra l’independentisme a internet per a aturar el Tsunami Democràtic i frenar les estructures republicanes *** Puig rebutja la possible gran coalició PSOE-PP després del 10-N *** El batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol, repetirà com a candidat de Les Républicains

( PERE MARTÍ )
Terrorisme. El Tsunami Democràtic només ha convocat dues accions pacífiques, però ja ha aconseguit de fer aflorar la cara més autoritària de l’estat espanyol. En primer lloc, la Guàrdia Civil el qualifica d’organització criminal amb finalitats terroristes per justificar la investigació d’una entitat de la qual se’n sap ben poca cosa, però que basa la seva acció en la desobediència civil pacífica. Fins ara ha fet dues accions: l’ocupació de l’aeroport de Barcelona i protestar per la visita de Pedro Sánchez a Barcelona per a donar suport als policies espanyols ferits en els aldarulls. Cap de les dues iniciatives no té relació amb el terrorisme.

L’abús de la paraula ‘terrorisme’ no és gratuït. Primer, serveix de coartada per a justificar una actuació repressiva de la Guàrdia Civil, com és la de tancar servidors i pressionar les empreses informàtiques perquè no allotgin la web del Tsunami. Però, després, serveix de base per a preparar un relat judicial en el cas que s’obri una causa contra els seus responsables, que ningú sap qui són però que la Guàrdia Civil voldrà relacionar amb el Tsunami. Un relat fals, però que ja va passar amb l’acusació de rebel·lió contra els dirigents independentistes.

A Catalunya no hi ha terrorisme, ni hi va haver cap rebel·lió l’any 2017. La banalització de la paraula ‘terrorisme’ és una irresponsabilitat, perquè és un menyspreu a les víctimes i pretén criminalitzar tot el moviment independentista, que és democràtic i pacífic. A aquesta banalització, no hi contribueix només la Guàrdia Civil i el poder judicial, sinó també el ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, quan diu que la violència a Catalunya té més impacte que la que hi va haver al País Basc. Unes paraules que n’haurien d’haver implicat el cessament i que van ser contestades fins i tot per Miquel Iceta, que segur que no forma part de l’estat major del Tsunami, i que va haver de recordar que amb més de 800 morts sobre la taula no es podia jugar.

Les xarxes són un àmbit on l’independentisme es mou amb comoditat, tant per estructurar-se institucionalment com per organitzar les protestes contra la sentència. El govern espanyol va perdent els nervis, i en aquest marc cal situar l’aprovació d’un decret llei per a prohibir la república digital, la que tantes bromes havia suscitat entre les files unionistes. Volen prohibir l’IdentiCat, que impulsa el conseller Jordi Puigneró, perquè en paraules de Sánchez ‘no hi ha independència offline ni online‘. El decret és un 155 digital que obligarà totes les administracions de l’estat espanyol a utilitzar servidors ubicats a Europa. Una censura pròpia de països autoritaris com la Xina i Rússia. La comparació, la fa la premsa internacional, amb mitjans de prestigi com la BBC, Vice News i Tech Crunch, per a denunciar el tancament o el blocatge de la web de Tsunami Democràtic a GitHub.

Aquesta censura digital perjudica la reputació de la democràcia espanyola més que no pas les càrregues policíaques i els excessos judicials. A banda, no servirà per a aturar l’activitat del Tsunami a la xarxa ni la república digital. Sánchez comença a assemblar-se a Neo de Matrix, interpretat per Keanu Reeves, que vivia en una simulació virtual creada per una comunitat de màquines superevolucionades, i no troba el seu Morfeu per sortir-ne.

Informa:VILAWEB.CAT (31-10-2019)
N.de la R.
El ridícul d’Espanya un cop més és espantós. Moltes webs governamentals, entre elles la del Ministeri de l’Interior està allotjada als…Estats Units!

320 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: