EL TGUE DESESTIMA QUE JUNQUERAS RECUPERI L’ESCÓ PROVISIONALMENT

La batalla legal del vicepresident Oriol Junqueras per defensar el seu escó al Parlament Europeu ha tingut avui una resposta negativa al Tribunal General de la UE. El vicepresident del TGUE ha anunciat aquesta tarda la desestimació de la demanda de mesures provisionals formulades per Junqueras per recuperar l’escó mentre no hi hagi una decisió ferma sobre el recurs que va presentar contra la decisió de l’Eurocambra de deixar vacant el seu escó.

Junqueras va presentar el 20 de desembre un recurs contra la decisió del Parlament i una demanda de mesures provisionals perquè quedés en suspens. El líder republicà reclamava que s’adoptessin les mesures necessàries per “protegir i fer efectius els seus privilegis i immunitats, així com els seus drets fonamentals a exercir plenament la seva condició de membre del Parlament Europeu fins al moment que es dicti sentència al seu recurs d’anul·lació”.

L’argument del TGUE per rebutjar les mesures provisionals és que “el jutge de mesures provisionals no pot dirigir ordres comminatòries a entitats que no siguin part en el litigi, com les autoritats espanyoles en aquest cas”, per la qual cosa considera que la sol·licitud és inadmissible.

Pel que fa la petició de Junqueras que se suspengués la decisió del 13 de gener en què es va fer constar la vacant del seu escó, el tribunal considera que la petició no està prou justificada. “L’anul·lació del mandat d’un diputat derivada de l’aplicació de la legislació nacional, implica automàticament l’expiració del mandat del diputat de què es tracta, així com la vacant de l’escó d’aquest diputat”, argumenta el text que afegeix que el Parlament Europeu es limita a ser informat de l’expiració del mandat i el tribunal no és competent per posar en qüestió la regularitat de la decisió.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-3-2020)

484 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: