EL TJUE NEGA QUE PUIGDEMONT I COM√ćN SIGUIN EURODIPUTATS DE MANERA PROVISIONAL

El Tri­bu­nal Gene­ral de la Unió Europa (TJUE) ha rebut­jat les mesu­res cau­te­lars que van dema­nar els elec­tes de Lliu­res per Europa Car­les Puig­de­mont i Toni Comín diven­dres pas­sat per ocu­par l’escó d’euro­di­pu­tats a la sessió de cons­ti­tució de l’Euro­cam­bra demà dimarts.

Amb aquesta decisi√≥, el pre¬≠si¬≠dent d‚Äôaquesta inst√†ncia judi¬≠cial euro¬≠pea s‚Äôha negat a per¬≠me¬≠tre de forma ‚Äúpro¬≠vi¬≠si¬≠o¬≠nal‚ÄĚ que tots dos puguin assis¬≠tir a la inau¬≠gu¬≠raci√≥ de la legis¬≠la¬≠tura com a euro¬≠di¬≠pu¬≠tats. En con¬≠cret, el tri¬≠bu¬≠nal argu¬≠menta que Puig¬≠de¬≠mont i Com√≠n ja han inter¬≠po¬≠sat un recurs davant els tri¬≠bu¬≠nals espa¬≠nyols per l‚Äôexig√®ncia de jurar la Cons¬≠ti¬≠tuci√≥ per esde¬≠ve¬≠nir euro¬≠di¬≠pu¬≠tats i que el cas ‚Äúest√† pen¬≠dent‚ÄĚ. Per tant, afirma que aquesta q√ľesti√≥ ha de ser resolta ‚Äúper les auto¬≠ri¬≠tats naci¬≠o¬≠nals‚ÄĚ. ‚ÄúEl pre¬≠si¬≠dent del Tri¬≠bu¬≠nal Gene¬≠ral con¬≠si¬≠dera que la demanda de mesu¬≠res pro¬≠vi¬≠si¬≠o¬≠nals no pot pros¬≠pe¬≠rar, de manera que queda deses¬≠ti¬≠mada‚ÄĚ, afirma el comu¬≠ni¬≠cat de la ins¬≠ti¬≠tuci√≥.

Tot i això, la reso­lució sobre les mesu­res pro­vi­si­o­nals es pot recórrer davant del vice­pre­si­dent del Tri­bu­nal de Justícia de la UE en un ter­mini de dos mesos. A més, a part de mesu­res cau­te­lars, el tri­bu­nal amb seu a Luxem­burg encara haurà de deci­dir sobre el recurs de fons inter­po­sat con­tra el Par­la­ment Euro­peu per la seva actu­ació davant la situ­ació de Puig­de­mont i Comín.

Carles Puigdemont
‚úĒ
@KRLS
Continuem! Era molt dif√≠cil que s’admet√©s a tr√†mit i encara m√©s que es concedissin cautelars. Estem preparats per la vista que se celebrar√† properament: la representaci√≥ de milions de votants est√† en joc, i tamb√©, el futur de la UE com a espai de democr√†cia exemplar https://twitter.com/VilaWeb/status/1145737536817565698 ‚Ķ
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (1-7-2019)

337 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: