EL TOC DE QUEDA, PRORROGAT 15 DIES MÉS A CATALUNYA

El Procicat ha decidit aquest divendres prorrogar 15 dies mÊs el toc de queda. La mesura caduca dilluns vinent i està previst que el Diari Oficial de la Generalitat publiqui abans la pròrroga, que mantindria la prohibició de sortir al carrer entre les deu de la nit i les sis del matí.

La decisiĂł arriba desprĂŠs que aquest dijous la consellera de Salut, Alba VergĂŠs, donĂŠs primer per fet la pròrroga en una entrevista a RĂ dio 4 i assegurĂŠs desprĂŠs en roda de premsa que aquesta opciĂł era “molt probable” i la mĂŠs “lògica”.

La pròrroga del toc de queda arriba en un moment de reducciĂł de contagis i el Govern defensa l’efectivitat de les mesures preses les darreres setmanes, que inclouen el tancament de bars i restaurants, el confinament perimetral de Catalunya i el confinament municipal de cap de setmana. Unes mesures que estan en vigor fins al 13 de novembre i que, per tant, hauran de ser revisades la setmana que ve.

La Conselleria de Salut havia proposat la pròrroga per consolidar la lleugera millora dels Ăşltims dies, que constata una lleu reducciĂł de la velocitat de transmissiĂł un cop superat el pic de la segona onada. Els darrers dies l’Ă­ndex de transmissiĂł s’ha situat per sota d’1, cosa que no passava fins a finals de setembre.

Al conjunt del paĂ­s, s’ha reduĂŻt en una setmana i mitja d’1,64 a 0,95 (xifra provisional que pot crĂŠixer algunes dècimes pels retards en les notificacions) i la majoria de comarques i municipis de mĂŠs de 20.000 habitants ja es troben tambĂŠ per sota d’1, entre les quals les comarques mĂŠs poblades, com el Barcelonès (0,96), el Vallès Occidental (0,96), el Maresme (0,92) o el Vallès Oriental (0,86), mentre que el Baix Llobregat es troba clavat en l’1.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (6-1-2020)

87 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: