EL TRIBUNAL SUPREM ASSEGURA QUE L’EUROORDRE CONTRA PUIGDEMONT “MAI NO ES VA DESACTIVAR “

El Tribunal Suprem assegura que l’euroordre contra el president Carles Puigdemont “mai no es va desactivar”. Fonts del Suprem afirmen que la q√ľesti√≥ prejudicial que va plantejar el jutge instructor Pablo Llarena al Tribunal de Just√≠cia de la UE nom√©s es refereix a un aclariment sobre la decisi√≥ de B√®lgica de desestimar l’extradici√≥ de Llu√≠s Puig i no afectar per a res a la decisi√≥ que es pugui prendre a It√†lia.

Aix√≤ no obstant, quan el passat mes de juliol el Tribunal General de la UE va tornar a aixecar la immunitat de Puigdemont ho va fer amb l’argument que no hi havia risc de detenci√≥ imminent del pol√≠tic independentistas.
El TGUE nega risc de detenció

A trav√©s d’un comunicat el vicepresident del TGUE va argumentar que no existia el requisit d’urg√®ncia que argumentava Puigdemont en el seu recurs davant d’un risc d’un dany greu i irreparable perqu√® no s’havia demostrat que pogu√©s ser objecte de detenci√≥ imminent.

Puigdemont havia demanat mesures cautelars mentre es resolia el recurs contra el suplicatori aprovat pel Parlament Europeu el mes de març a petició del jutge instructor Pablo Llarena.

El Tribunal General va argumentar espec√≠ficament que Puigdemont podia sortir de B√®lgica per acudir a Estrasburg a les reunions del Parlament Europeu sense necessitat de deixar en suspens el suplicatori de l’Eurocambra.

La ra√≥ √©s que el tribunal de Luxemburg considera -i aix√≠ li va ratificar el Suprem- que en el moment en qu√® es planteja una q√ľesti√≥ prejudicial tot el procediment queda aturat fins que el jutge respon, i Llarena t√© pendents q√ľestions prejudicials. ‚ÄúHavent-se susp√®s el procediment penal de qu√® es tracta mitjan√ßant aquesta petici√≥, l‚Äôexecuci√≥ de les ordres de detenci√≥ europees tamb√© ha estat suspesa, com ha indicat Espanya, que interv√© en suport del Parlament [Europeu]‚ÄĚ, argumentava en la seva decisi√≥ el TGUE.
El Suprem discrepa

En canvi, des del Suprem s’argumenta que les q√ľestions prejudicials afecten √ļnicament al cas de B√®lgica at√®s que es refereix a la decisi√≥ dels tribunals d’aquell pa√≠s de desestimar l’extradici√≥ del conseller Llu√≠s Puig, mentre que no afecta a l’euroordre a la resta de pa√Įsos.

Aix√≤ √©s el que haur√† de resoldre dem√† el jutge de la Cort d’Apel¬∑laci√≥ de S√†sser despr√©s que Puigdemont ha estat retingut aquest divendres per la policia fronterera quan ha aterrat a l’Alguer procedent de Brussel¬∑les. En aquests moments el president est√† detingut a l’espera de passar dem√† a disposici√≥ judicial.

Des que el TGUE va suspendre la immunitat dels tres eurodiputats de Junts, tant Puigdemont, com Toni Com√≠n i Clara Ponsat√≠ han viatjat amb normalitat a Estrasburg, on han participat a les reunions de l’Eurocambra, i a la Catalunya Nord, sense problemes.

Els eurodiputats de Junts han comunicat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, la situació de Puigdemont.
Informa;ELNACIONAL.CAT (23-IX-2021)

108 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: