La sala tercera del Tribunal Suprem espanyol ha denegat les mesures ‘cautelaríssimes’ demanades per Carles Puigdemont i Toni Comín i ha declarat vacants els seus escons al Parlament Europeu per no haver jurat la constitució espanyola. D’aquesta manera, dóna la raó a la Junta Electoral espanyola (JEC). La setmana passada, l’advocat Gonzalo Boye va presentar-se a la seu de la JEC per efectuar la promesa per poders, però li ho van impedir.

Puigdemont i Comín sol·licitaven la suspensió de la decisió de la JEC al·legant que es podien veure vulnerats els seus drets polítics. El Suprem critica que no presentessin recurs fins al 26 de juny, atès que l’acord de la JEC impugnat té data del dia 20, i diu que no s’aprecien circumstàncies d’urgència especial, malgrat que el ple de constitució del Parlament Europeu és dimarts vinent.

Boye té previst de demanar mesures cautelars en una demanda al Tribunal de Luxemburg per a assegurar la presència de Puigdemont i Comín dimarts vinent al Parlament Europeu, encara que la JEC i la justícia espanyola vulguin evitar-ho.

D’altra banda, Tajani ha respost a les cartes de Puigdemont i Comín dient que només Espanya decideix qui és o no és eurodiputat. També el Grup Liberal-Els Verds estudia què cal fer mentrestant amb aquests eurodiputats catalans.

Informa:VILAWEB.CAT (27-6-2019)