EL TS NI EXCARCERÀ JUNQUERAS NI RETIRARÀ LES EUROORDRES

El Tribunal Suprem no té intenció d’excarcerar el president d’ERC, Oriol Junqueras perquè descarta que la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió europea (TJUE), que afirma la seva immunitat en el moment de ser elegit eurodiputat, no afecta la seva condemna.

Així ho assegura el diari El Mundo, que afegeix que respecte al president en l’exili, Carles Puigdemont, es mantindrà l’euroordre i la intenció de detenir-lo en cas que entri en l’Estat espanyol.

Segons el mitjà citat, la sentència del TJUE deixa en mans de l’Alt Tribunal decidir si la immunitat afecta o no al judici pel que va ser processat Junqueras, i la decisió ja estaria presa, per molt que, per parar el cop, la primera reacció després de conèixer-se la sentència va ser la de la necessitat d’estudiar-la a fons.

El mateix mitjà cita fonts de la Sala Segona del TS, que admeten que no esperaven aquesta resposta del TJUE, però assenyalen que amb la condemna en ferm -malgrat que ara el tribunal europeu sentencia que Junqueras va ser jutjat en fals, atesa la seva condició d’eurodiputat electe- no és necessari sol·licitar cap suplicatori al Parlament Europeu per mantenir Junqueras a la presó. Més aviat els passos a seguir seran comunicar que Junqueras ja no està a presó provisional i, per tant, està inhabilitat per ser eurodiputat.

El futur de Puigdemont

Respecte a Puigdemont, s’assenyala que malgrat que l’instructor del judici contra el procés, el jutge Pablo Llarena, ha donat un termini de cinc dies a les parts perquè es pronunciïn sobre la sentència del TJUE, la decisió també estaria presa per endavant i seria mantenir les euroordres contra Carles Puigdemont i Toni Comín i se segueix amb la intenció de detenir qualsevol dels dos i enviats a presó de forma immediata en cas que trepitgin sòl espanyol.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-12-2019)

242 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: