EL TSJC AUTORITZA LES MANIFESTACIONS DE VOX AQUEST DISSABTE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès el recurs de Vox i autoritza les manifestacions previstes per demà a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. La convocatòria és per fer una marxa de 30 minuts amb cotxe a les quatre capitals de província catalanes.

“Les meres dubtes no justifiquen la prohibici√≥ d’una manifestaci√≥”, diu la sent√®ncia que signen.

D’aquesta manera la Sala Contenciosa estima el recurs que Vox va presentar despr√©s de la prohibici√≥ del Ministeri de l’Interior per a les convocat√≤ries a Catalunya, i que far√† simult√†niament dissabte a capitals de prov√≠ncia de la resta de comunitats aut√≤nomes.

El tribunal argumenta que “la prohibici√≥ o modificaci√≥ de l’itinerari d’una manifestaci√≥ no pot derivar de l’estat d’alarma. D’aquest √ļltim poden derivar certes limitacions o restriccions en seu de circulaci√≥ o perman√®ncia a la via p√ļblica de persones o vehicles; per√≤ no actes de prohibici√≥ o alteraci√≥ de l’itinerari fundats en la declaraci√≥ de l’estat d’emerg√®ncia”.

La fiscal ha defensat admetre el recurs de Vox i ha destacat que, en termes epidemiol√≤gics, la situaci√≥ √©s diferent des que es va comunicar la manifestaci√≥ i el Ministeri la va prohibir, i ha afegit que Lleida, Girona i Tarragona ja estan en fase 1. Ha instat que s’aprovi la protesta en cotxe amb les garanties de seguretat necess√†ries, i pel que fa a Barcelona -l’√ļnica de les quatre ciutats que no est√† encara en fase 1- ha dit que “la seva √ļnica particularitat √©s que est√† en fase 0 avan√ßada, com Madrid “.

L’advocat de Vox ha al¬∑ludit als drets fonamentals, ha assegurat que en les protestes no hi haur√† risc de contagi i ha criticat que seria “un greuge comparatiu” no permetre les convocat√≤ries, que s√≠ que s’han acceptat en altres comunitats aut√≤nomes.

L’Advocacia de l’Estat, √ļnica part contr√†ria a acceptar el recurs de Vox, ha defensat que el dret de manifestaci√≥ es pot limitar per motius sanitaris, i ha criticat que no ha explicat com es garantiran les mesures de seguretat davant possibles contagis.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-5-2020)

202 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: