EL TSJC AUTORITZA LES MANIFESTACIONS DE VOX AQUEST DISSABTE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès el recurs de Vox i autoritza les manifestacions previstes per demà a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. La convocatòria és per fer una marxa de 30 minuts amb cotxe a les quatre capitals de província catalanes.

“Les meres dubtes no justifiquen la prohibició d’una manifestació”, diu la sentència que signen.

D’aquesta manera la Sala Contenciosa estima el recurs que Vox va presentar després de la prohibició del Ministeri de l’Interior per a les convocatòries a Catalunya, i que farà simultàniament dissabte a capitals de província de la resta de comunitats autònomes.

El tribunal argumenta que “la prohibició o modificació de l’itinerari d’una manifestació no pot derivar de l’estat d’alarma. D’aquest últim poden derivar certes limitacions o restriccions en seu de circulació o permanència a la via pública de persones o vehicles; però no actes de prohibició o alteració de l’itinerari fundats en la declaració de l’estat d’emergència”.

La fiscal ha defensat admetre el recurs de Vox i ha destacat que, en termes epidemiològics, la situació és diferent des que es va comunicar la manifestació i el Ministeri la va prohibir, i ha afegit que Lleida, Girona i Tarragona ja estan en fase 1. Ha instat que s’aprovi la protesta en cotxe amb les garanties de seguretat necessàries, i pel que fa a Barcelona -l’única de les quatre ciutats que no està encara en fase 1- ha dit que “la seva única particularitat és que està en fase 0 avançada, com Madrid “.

L’advocat de Vox ha al·ludit als drets fonamentals, ha assegurat que en les protestes no hi haurà risc de contagi i ha criticat que seria “un greuge comparatiu” no permetre les convocatòries, que sí que s’han acceptat en altres comunitats autònomes.

L’Advocacia de l’Estat, única part contrària a acceptar el recurs de Vox, ha defensat que el dret de manifestació es pot limitar per motius sanitaris, i ha criticat que no ha explicat com es garantiran les mesures de seguretat davant possibles contagis.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-5-2020)

276 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: