TORRA PLANTA CARA AL TSJC: NO RETIRARÀ LA PANCARTA DEL PRESOS A PALAU

El Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya ha acceptat la petici√≥ de l’entitat Impulso Ciudadano i ha ordenat al president Quim Torra que retiri immediatament el lla√ß groc i la pancarta demanant la llibertat dels presos pol√≠tics que es va tornar a penjar al Palau de la Generalitat despr√©s de les √ļltimes eleccions espanyoles.
El tribunal dona 48 hores al president per complir amb la mesura. Torra ja ser√† jutjat per desobedi√®ncia el proper 18 de novembre, despr√©s que la Fiscalia s’hi querell√©s per haver desobe√Įt l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar aquests s√≠mbols dels edificis p√ļblics durant la campanya per les √ļltimes eleccions espanyoles.
Logo El NacionalEl Nacional

El president Quim Torra desobeirà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ha anunciat en un comunicat que no retirarà la pancarta de la façana del palau de la Generalitat amb el llaç groc i la inscripció de suport als presos polítics i exiliats.

Torra ha criticat que s’est√† vulnerant de forma flagrant el dret a la llibertat d’expressi√≥ i d’opini√≥, i s’ha comprom√®s a defensar els drets i llibertats. “√Čs per aix√≤ que no retirar√† la pancarta per la llibertat dels presos pol√≠tics i el retorn dels exiliats que hi ha al balc√≥ del Palau de la Generalitat. Aquest √©s un clam molt majoritari de la societat catalana i un comprom√≠s democr√†tic del Govern amb les persones que pateixen repressi√≥ per haver defensat la democr√†cia, els mandats electorals i els drets fonamentals. √Čs una reivindicaci√≥ que tamb√© han fet les principals entitats de drets humans internacionals, aix√≠ com el Grup de Treball sobre Detencions Arbitr√†ries de l‚ÄôONU, que insta el govern espanyol a fer complir la seva opini√≥ vinculant, i a fer-ne publicitat i difusi√≥”, ha afegit en un comunicat de l’oficina del president.

El president ha indicat també que presentarà recurs contra el requeriment del TSJC.

Aquest √©s el comunicat √≠ntegre de l’oficina del president.

“El president de la Generalitat, Quim Torra, presentar√†, a trav√©s dels seus representants legals, un recurs contra la resoluci√≥ del Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya (TSJC) que l‚Äôinsta a retirar la pancarta i els s√≠mbols de la fa√ßana del Palau de la Generalitat que reclamen la llibertat dels presos pol√≠tics i exiliats. Ho far√† tan bon punt el TSJC li hagi notificat oficialment la instrucci√≥ emesa seguint la petici√≥ de l‚Äôassociaci√≥ Impulso Ciudadano, que demana la retirada de la pancarta i dels s√≠mbols.

El president Torra considera que es tracta novament d’una vulneració flagrant del dret a la llibertat d’expressió i d’opinió, com ja es va produir quan la Junta Electoral Central va ordenar-ne la retirada, de manera irregular i sense tenir les competències per fer-ho. Així mateix, expressa i referma el seu compromís de defensar els drets i les llibertats de tothom i en tot moment.

√Čs per aix√≤ que no retirar√† la pancarta per la llibertat dels presos pol√≠tics i el retorn dels exiliats que hi ha al balc√≥ del Palau de la Generalitat. Aquest √©s un clam molt majoritari de la societat catalana i un comprom√≠s democr√†tic del Govern amb les persones que pateixen repressi√≥ per haver defensat la democr√†cia, els mandats electorals i els drets fonamentals. √Čs una reivindicaci√≥ que tamb√© han fet les principals entitats de drets humans internacionals, aix√≠ com el Grup de Treball sobre Detencions Arbitr√†ries de l‚ÄôONU, que insta el govern espanyol a fer complir la seva opini√≥ vinculant, i a fer-ne publicitat i difusi√≥”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-9-2019)

291 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: