EL TSJC OBRE LA VIA PENAL CONTRA EL CONSELLER GONZÁLEZ-CAMBRAY PER LA SENTÈNCIA DEL 25%

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obert diligències penals contra el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, arran d’un suposat incompliment de la sentència que imposa el 25% del castellà a les aules, segons que ha avançat la periodista Isabel Palacios. El tribunal actua arran d’una denúncia de les associacions espanyolistes Hablemos Español i Convivencia Cívica Catalana, que l’acusen de desobediència i prevaricació.

El TSJC ha designat la magistrada Maria Eugènia Alegret com a ponent i ara li toca a la fiscalia d’informar si considera que el tribunal és competent per a investigar el cas i si cal admetre a tràmit la denúncia. A banda de Gonzàlez-Cambray, les entitats espanyolistes també assenyalen “tots aquells membres del seu departament (alts càrrecs i funcionaris) responsables que es derivin de la instrucció” del procediment.

A diferència de l’Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), el TSJC encara no s’ha pronunciat sobre si Hablemos Español i Convivencia Cívica Catalana són parts legitimades per a reclamar el compliment de la sentència del 25% de castellà a les escoles.
Informa:VILAWEB.CAT (16-6-2022)

47 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: