EL TSJC VOL ELS TEXTOS DELS EXÀMENS DE LA SELECTIVAT TAMBÉ EN ARANÈS. QUANTA GENEROSITAT!

🔈 Escolta l’editorial de Ramon Serra, editor de radiocatalunya.cat.

 

(RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )
Avall que ve baixada! Un cop més la justícia espanyola es fica en l’ensenyament a casa nostra a través del Tribunal Superior de la Justícia Castellana a Catalunya (TSJC ). Com que aquí tot es judialitza especialment per part dels ocupants, dits erròniament constitucionalistes, que tenen els jutges de la seva part lògicament no han pogut estar-se de ficar mà a l’ensenyament d’encà que va entrar en vigor l’anomenada immersió lingüística que només és un pedaç per redreçar la situació de la llengua.

EL TSJC sempre ha estat receptiu a les associacions espanyoles com ,per exemple, l’associació “Per un Bilingüismo”,és a dir en castellà i espanyol, que poc a poc va escrostonant tot el sistema educatiu. Recordarem que fa uns anys va decretar que s’havien de fer un 25% de classes en castellà en el cas que ho demanés només un sol alumne. L’escalada contra la llengua va continuar no fa molt en imposar l’obligació de fer almenys un 25% de classes en castellà sense com va ni com ve. Aleshotres jo em demano: per què un 25% o no un 34% o un 78,2%, per exemple? Els designis del Senyor com els de la justícia espanyola són inescrutables.

Continua la cacera del català a l’escola. La penúltima decisió judicial–dic la penúltima perque a l’hora de publicar aquest article`potser ja haurà sortit una altra sentència condemnatòria–és sobre les proves de la selectivitat. Semblaria normal que si els alumnes han fet els estudis amb immersió en català els exàmens de selectivitat també s’haurien de fer en aquesta llengua, excepte pel que fa a les proves de castellà i de les altres llengües estrangeres.Fins ara es feia així, si bé hi havia alguna text en castellà per si ho demanava algun alumne. Ja sabem,oi?, que el català és tan difícil que després anys i panys d’una presumpta immersió encara hi ha gent que no “rasca bola”. Pobrets!, sobretot que no els discriminèssim pas.

Doncs,b é: el TSJC es treu ara un conillet de la màniga, una altra cabriola de circ com ja ens té habituats.Ara ens diu que hi ha d’haver textos de les provesde la selectivitat en català, castellà i…aranés! Tot a gust del consumidor.L’alumne pot triar i remanar.Quanta generositat i respecte per part judicial!

Vet aquí gran pensada: fins i tot han dictat que es poden fer exàmens en aranés perquè també és una llengua cooficial a Catalunya.Oi que el TSJC és molt just i equitatiu? Qui podria deixar fora de la convocatòria l’aranès? I és que el catalans sempre hem d’estar atents a rebre lliçons sobre la llengua a mans de tribunals espanyols.Ells sí que en saben més que nosaltres i en poden donar classes en la defensa dels dret humans.

Però ja se sap que cap geperut no es veu el seu gep.Dic això perquè la sentència–si més no la que he llegit–només està escrita en castellà. Si aquest tribunal prediqués amb l’exemple d’ascord amb el que demanen als altres seria de lògica que la sentència també fos escrita en català, castellà i aranès.Com deia Fernando VII “vayamos todos por la senda constitucional y yo el primero”.Vet aquí la injustícia de la justícia.
Ah,als que lloen tant la immersió, potser que s’ho facin mirar i que Santa Llúcia els guardi la vista.Aviat només en quedaran els ossos.Cal felicitar Ciudadanos perquè gairebé ha aconseguit els seus objectius. Potser desapareixeran del mapa com a partit però l’odi al català ems ha tacat del tot.Com més anem, menys valem.

424 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: