EL VÍDEO DE SUPORT A TSUNAMI DEMOCRÀTIC SUPERA LES 120.000 VISITES EN UN DIA

El vídeo de suport a Tsunami Democràtic que es va fer públic ahir supera les 120.000 visualitzacions en un sol dia. El vídeo està protagonitzat pel cantautor Lluís Llach, l’humorista Jair Domínguez, l’economista Germà Bel, l’exdiputada Mireia Boya, el pallasso Jordi Pesarrodona, la filòloga Bel Olid i l’analista Albano Dante Fachin, entre d’altres, després que el govern espanyol acusa la plataforma obertament de terrorisme.

“Fa uns dies la Guàrdia Civil ordenava tancar la pàgina web de Tsunami Democràtic. Ara ha prohibit la seva aplicació al mòbil. És espantós, és escandalós”, assenyala Lluís Llach. Mireia Boya recorda que “Espanya és un dels tres països que han demanat aquesta prohibició” a l’empresa Microsoft, a més de la Xina i Rússia.

Llach es pregunta en el vídeo, per què l’Audiència Nacional està investigant el Tsunami Democràtic. “Per què es dedica a investigar organitzacions que es dediquen a promoure manifestacions pacífiques?”, es pregunta. “Des de quan està prohibit organitzar-se per manifestar-se? Aquests de l’Audiència Nacional no tenen una feina més important a fer que investigar qui organitza manifestacions?”, afegeix.

El que ha indignat més els que apareixen al vídeo és que titllin el Tsunami d’organització terrorista. “Un grup terrorista sense armes, sense víctimes i sense atemptats?”, es pregunta irònicament Jair Domínguez. “Què ens estan dient? Que convocar manifestacions pacífiques és terrorisme?. Jo sóc Tsunami. Com mig milió més de persones que participen via Telegram, Twitter o APP, i no sóc terrorista”, remarca Germà Bel.

El vídeo acaba cridant la ciutadania a no restar callada, i a combatre la repressió.

LA JORNADA DE REFLEXIÓ

Tsunami Democràtic ha convocat pel 9-N, jornada de reflexió de les eleccions del 10-N, una concentració a les 16 hores a la plaça Catalunya de Barcelona i a totes les places del país. “El 9-N, fem-los reflexionar”, crida el Tsunami, que convoca la concentració pels drets, la llibertat i l’autodeterminació.

El 9N, fem-los reflexionar!
Passa-ho! 🌊 pic.twitter.com/r2qEv7QSx1

— Tsunami Democràtic (@tsunami_dem) November 1, 2019
La plataforma ciutadana ja va fer aquest dimecres una crida a desobeir la Junta Electoral Central coincidint amb la jornada de reflexió del dia abans de les eleccions espanyoles del 10-N. El missatge que el moviment anònim ha difós aquest matí a través de les xarxes socials convoca a la plaça Catalunya de Barcelona i a les places d’arreu del país.

La protesta vol fer reflexionar la JEC sobre la sentència del judici al procés del Tribunal Suprem i les desenes de presos i exiliats, com també sobre la vulneració “dels drets fonamentals de la ciutadania”.

En un anterior missatge proposaven autoorganitzar una jornada d’activitats culturals, polítiques i festives de les 16 h a les 22 h del vespre a totes les ciutas,barris i pobles.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-11-2019)

322 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: