EL ” VISCA CATALUNYA ” DEL PRIMER MINISTRE FRANCÈS

Al primer ministre, Jean Castex, no li fa vergonya parlar català. Ho demostra en un document de vídeo de l’estiu del 2015, que revelat el digital La Clau.

El nou cap de govern de França es defensa amb un accent correcte en catalĂ , dominant els diftongs i la “r” i en el seu discurs reconeix l’existència de la Catalunya del Nord. “Visca Catalunya”, diu per concloure el seu discurs.

Quan era batlle de Prada de Conflent va participar en un acte dels alcaldes de la Catalunya Nord en contra de la repressiĂł contra els presos polĂ­tics catalans, del qual en consta una imatge.

La fotografia l’ha difosa el delegat de la Generalitat a PerpinyĂ , Josep Puigbert, desprĂŠs que ha transcendit el nomenament de Castex, de qui ha dit que tĂŠ una trajectòria polĂ­tica molt diferent de la del seu antecessor Manuel Valls.

Durant anys ha estat l’amfitriĂł de la Universitat Catalana d’Estiu, que se celebra al seu municipi, i hi ha fet el discurs de benvinguda en catalĂ . En el mateix discurs del 2015 en el qual va parlar dels PaĂŻsos Catalans i va mostrar el seu coneixement de personatges com el violoncel¡lista Pau Casals o el filòleg Pompeu Fabra, el seny ordenador de la llengua catalana, enterrat precisament en el cementiri del poble.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-7-2020)

166 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: