ELECCIONS: GRAU, PERERA I SIRERA RENEGUEN DEL CATALÀ

L’orgull català contra l’autoodi
Roger PalĂłs

L’espectacle lamentable en termes lingüístics del debat electoral barceloní el van protagonitzar tres polítics amb noms i cognoms del país, Grau, Parera i Sirera, que han optat per renegar del català i passar-se a la llengua del poder estatal.
Amb canvis de llengua constants, deixant el català en una posició feblíssima, demostren un autoodi difícil d’explicar més enllà d’un amor mesell per la Meseta. Ara bé, assenyalar-los com a enemics és molt fàcil perquè són de partits anticatalanistes
Però també hem de veure aquesta submissió en personatges com Gerard Piqué i la cantant Bad Gyal, que s’obliden de la llengua quan ja els fa nosa i els diners van davant de tot. Per salvar el català cal recuperar l’orgull i mantenir la llengua arreu, sense canviar. Perquè és la nostra.
N.de la R.
La llista seria interminable.AixĂ­,podrĂ­em afegir-hi en Serrat que en l’Ăşlltim concert a Barcelona es va passar al castellĂ  quan li va demanar un espectador. “En castellano nos entendemos todos”,va dir.Oi,tant! No fa falta que ho juris.

30 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: