ELECCIONS: PUIGDEMONT A EUROPA I GRAUPERA A BARCELONA

(   RAMON SERRA  )|Escoltar l’audio 🎧|

Com aquell qui no vol la cosa tornem a tenir eleccions. Catalunya deu ser un dels països del món que més ha passat per les urnes en els darrers anys.Tornem-hi que no ha estat res!


 

Tradicionalment les eleccions europees han importat poc a l’electorat. GairebĂ© ningĂș no sap quin poder tenen les institucions europees ni qui mana, mĂ©s enllĂ  de conĂšixer que fins ara el PP i els socialistes sĂłn els partits mĂ©s votats. O sigui que res de bo per a Catalunya, malgrat que el nostre paĂ­s sempre ha estat europeista fins al moll dels Ăłssos i que tant va lloar el poeta Espriu  que esperava trobar-hi una terra noble,culta i rica.  PerĂČ la realitat Ă©s la que Ă©s i sobretot en les circumstĂ ncies actuals el paĂ­s ha de fer-hi sentit la seva veu. I qui millor que el president Puigdemont,considerat l’enemic nĂșmero u d’Espanya? Si com sembla Puigdemont aconsegueix l’acta de diputat al Parlament europeu aleshores es presentarĂ  un gran dilema: podrĂ  recollir l’acta a Espanya sense ser empresonat? Passi el que passi ens interessa que es mantingui el xup-xup de la nostra causa. NomĂ©s amb una tensiĂł constant tindrem possibilitats de sortir endavant.

SĂłn molt respectables els vots per a altres candidatures independentistes. PerĂČ els mateixos que ens deien que havĂ­em de ser prĂ ctics i no votar el Front RepublicĂ  a les eleccions espanyoles ara s’haurien d’aplicar la seva prĂČpia medecina. Bo i resumint, en les eleccions s’ha de votar a consciĂšncia, naturalment dins dels parĂ metres independentistes. NingĂș no tĂ© la veritat absoluta.

Pel que fa a les eleccions municipals, cada poble Ă©s un cas. Moltes vegades es vota mĂ©s les persones que no pas les sigles dels partit .Tot amb tot, seria suĂŻcida investir com a alcalde algĂș partidari del 155. Qui pot ser tan boig de perjudicar-se a si mateix i sobretot als ciutadans?

Quant a Barcelona, que lĂłgicament Ă©s la cadira mĂ©s important, sembla que la lluita serĂ  entre Maragall i Colau. AixĂł no obstant, el meu vot serĂ  per a Graupera que se l’ha guanyat a pols picant pedra des de fa temps. No conec  cap candidat que conegui tant la ciutat i amb un independentisme desacomplexat que ha de servir per controlar tot el que passi a l’Ajuntament. No meÂŽn fio de cap de les altres opcions que es presenten com a independentistes. És la meva opiniĂł i punt.

I un cop passades les eleccions convindrĂ  tornar al full de ruta que no Ă©s altre que la societat civil ocupi sense violĂšncia els principals centres del paĂ­s quan aixĂ­ es decideixi, segurament l’endemĂ  de saber-ne la sentĂšncia sobre els presos polĂ­tics. NingĂș no ens preguntarĂ  si volem ser independents. Cal fets consumats i no perdreÂŽs amb mĂ©s discussions inĂștils. Com diu Puigdemont, hi ha un independentisme mĂ gic que creu que l’Estat vol pactar.I l’Estat mai dels mais no pactarĂ  cap referĂšndum d’autodeterminaciĂł. I, per tant,Ă©s absurd renunciar a la unilateralitat i voler eixemplar la base. Com diu Graupera, potser en lloc d’eixamplar ens volen enximplar.

En fi, voteu l’independentisme que us digui el cor.I dilluns continuarem el viatge cap a Ítaca. Esperem,aixĂČ, sĂ­, amb un vaixell mĂ©s ben mĂ©s ben adobat.

 

679 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: