ELECCIONS: PUIGDEMONT A EUROPA I GRAUPERA A BARCELONA

(¬†¬† RAMON SERRA¬† )|Escoltar l’audio ūüéß|

Com aquell qui no vol la cosa tornem a tenir eleccions. Catalunya deu ser un dels pa√Įsos del m√≥n que m√©s ha passat per les urnes en els darrers anys.Tornem-hi que no ha estat res!


 

Tradicionalment les eleccions europees han importat poc a l’electorat. Gaireb√© ning√ļ no sap quin poder tenen les institucions europees ni qui mana, m√©s enll√† de con√®ixer que fins ara el PP i els socialistes s√≥n els partits m√©s votats. O sigui que res de bo per a Catalunya, malgrat que el nostre pa√≠s sempre ha estat europeista fins al moll dels √≥ssos i que tant va lloar el poeta Espriu¬† que esperava trobar-hi una terra noble,culta i rica.¬† Per√≤ la realitat √©s la que √©s i sobretot en les circumst√†ncies actuals el pa√≠s ha de fer-hi sentit la seva veu. I qui millor que el president Puigdemont,considerat l’enemic n√ļmero u d’Espanya? Si com sembla Puigdemont aconsegueix l’acta de diputat al Parlament europeu aleshores es presentar√† un gran dilema: podr√† recollir l’acta a Espanya sense ser empresonat? Passi el que passi ens interessa que es mantingui el xup-xup de la nostra causa. Nom√©s amb una tensi√≥ constant tindrem possibilitats de sortir endavant.

S√≥n molt respectables els vots per a altres candidatures independentistes. Per√≤ els mateixos que ens deien que hav√≠em de ser pr√†ctics i no votar el Front Republic√† a les eleccions espanyoles ara s’haurien d’aplicar la seva pr√≤pia medecina. Bo i resumint, en les eleccions s’ha de votar a consci√®ncia, naturalment dins dels par√†metres independentistes. Ning√ļ no t√© la veritat absoluta.

Pel que fa a les eleccions municipals, cada poble √©s un cas. Moltes vegades es vota m√©s les persones que no pas les sigles dels partit .Tot amb tot, seria su√Įcida investir com a alcalde alg√ļ partidari del 155. Qui pot ser tan boig de perjudicar-se a si mateix i sobretot als ciutadans?

Quant a Barcelona, que l√≥gicament √©s la cadira m√©s important, sembla que la lluita ser√† entre Maragall i Colau. Aix√≥ no obstant, el meu vot ser√† per a Graupera que se l’ha guanyat a pols picant pedra des de fa temps. No conec¬† cap candidat que conegui tant la ciutat i amb un independentisme desacomplexat que ha de servir per controlar tot el que passi a l’Ajuntament. No me¬īn fio de cap de les altres opcions que es presenten com a independentistes. √Čs la meva opini√≥ i punt.

I un cop passades les eleccions convindr√† tornar al full de ruta que no √©s altre que la societat civil ocupi sense viol√®ncia els principals centres del pa√≠s quan aix√≠ es decideixi, segurament l’endem√† de saber-ne la sent√®ncia sobre els presos pol√≠tics. Ning√ļ no ens preguntar√† si volem ser independents. Cal fets consumats i no perdre¬īs amb m√©s discussions in√ļtils. Com diu Puigdemont, hi ha un independentisme m√†gic que creu que l’Estat vol pactar.I l’Estat mai dels mais no pactar√† cap refer√®ndum d’autodeterminaci√≥. I, per tant,√©s absurd renunciar a la unilateralitat i voler eixemplar la base. Com diu Graupera, potser en lloc d’eixamplar ens volen enximplar.

En fi, voteu l’independentisme que us digui el cor.I dilluns continuarem el viatge cap a √ćtaca. Esperem,aix√≤, s√≠, amb un vaixell m√©s ben m√©s ben adobat.

 

559 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: