TENSIÓ ENTRE ULTRES, ANTIAVALOTS I INDEPENDENTISTES A LA MERIDIANA

Una nova edició de la manifestació contrària als talls de Meridiana ha provocat un cara a cara entre partidaris i contraris a l’acció, que va començar amb la publicació de la sentència del Suprem. Unes 150 persones que s’oposen al tall –força més que en les convocatòries anteriors– s’han concentrat cap a les set del vespre. Els ‘meridians’ han respost amb una afluència també superior a l’habitual i han congregat uns 200 simpatitzants.

Abans del tall, que ha començat a les 19:30 hores, uns i altres s’han escridassat mentre una línia policial formada per set furgons de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra els separava. A uns metres de distància hi havia també cinc furgons de la unitat ARRO, esperant per intervenir per si calia. Doble desplegament d’antiavalots, per tant.

“¡Vergüenza, vergüenza!”, cridaven els contraris al tall, als que també s’ha sentit proferir algun que altre crit unionista. Per exemple, una adolescent present a la protesta ha cridat als meridians, megàfon en mà, “¡Arriba España!”.

“Menos cortar, más trabajar”, exclamaven també, a més de fer una cassolada i llegir manifestos contra la protesta dels ‘meridians’. La presidenta de l’entitat juvenil espanyolista S’ha Acabat, Julia Moreno, ha llegit un dels textos. Mentrestant, els ‘meridians’ cantaven l’himne de Catalunya i feien onejar estelades.

A quarts de nou els contraris al tall han decidit plegar i han dissolt la concentració, tot i que no s’havia acabat el tall de trànsit. Els meridians han quedat novament sols a Fabra i Puig i han aprofitat per fer la seva: aquest dilluns han optat per un ball de sardanes.
Informa:ELMON.CAT (22-12-2020)

288 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: