ELS ACUSATS DE VOLER SABOTEJAR LA VUELTA, EN LLIBERTAT: NO PODEN ACOSTAR-SE A LA CURSA

Els acusats de voler sabotejar La Vuelta, en llibertat: la jutgessa els prohibeix acostar-se a la cursa.

La jutgessa de guàrdia de Solsona ha deixat en llibertat els quatre veïns d’Osona que dissabte van ser detinguts per la Policia Nacional acusats de voler vessar oli de motor a la carretera C-55, a la comarca del Solsonès, amb l’objectiu de sabotejar el pas de la tercera etapa de La Vuelta, en el seu pas per Catalunya.

Els arrestats, propers a grups de l’esquerra independentista d’Osona i veïns de Centelles, Tavèrnoles, Calldetenes i Vic, no podran acostar-se, per ordre de la jutgessa, a menys de 500 metres de les carreteres per on passi la prova ciclista quan aquesta transcorri per Catalunya. Aquest dilluns està en marxa la tercera etapa, que ha sortit de Súria i ha d’arribar a Arinsal, a Andorra, i demà la prova tornarà a entrar a Catalunya, per acabar, després d’arrencar a Andorra la Vella, a Tarragona. Si els quatre detinguts són identificats prop de les carreteres per on passarà La Vuelta, podrien tornar a ser arrestats i acusats d’un delicte de trencament de condemna.

Els detinguts van ser localitzats per la policia espanyola, amb agents de la Comissaria General d’Informació de Madrid i el suport d’agents de la Brigada d’Informació de Barcelona, amb dos bidons de 200 litres d’oli que, presumptament, volien fer servir per aturar La Vuelta, quan passés per una zona de la carretera C-55, entre Súria i Solsona, aquest dilluns. La matinada de dissabte a diumenge, la policia espanyola es va desplaçar amb els detinguts a Osona i es van fer escorcolls a casa d’ells, on es van endur ordinadors i discs durs.
“Detencions preventives”

La defensa, que lidera Eva Pous, d’Alerta Solidària, ha assegurat aquest matí davant dels jutjats de Solsona que no tenien informació del cas ni tampoc quines eren les proves que la policia espanyola tenia contra els quatre independentistes detinguts. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat aquest migdia que els quatre arrestats estan acusats dels delictes de grup criminal, desordres públics i contra el medi ambient, per suposat vessament d’oli de motor que volien fer.

Aquest vespre, a les vuit, està prevista una protesta davant de l’Ajuntament de Vic convocada per grups de suport i per la CUP de Vic. L’esquerra independentista assegura que van ser detencions “preventives” per evitar qualsevol protesta contra el pas de la “Vuelta Colonialista” per les carreteres de Catalunya.

Informa:ELNACIONAL.CAT (28-VIII-2023)

56 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: