ELS ADVOCATS DE L’ESTAT NO VOLEN PRESSIONS PER DECIDIR SOBRE EL CAS JUNQUERAS

Davant l’imminent pronunciament de l’Advocacia de l’Estat sobre la immunitat d’Oriol Junqueras -que com a molt tard podrĂ  ser dia 2 de gener-, l’AsociaciĂł d’Advocats de l’Estat ha anunciat aquest diumenge en un comunicat que rebutja “qualsevol intent d’ingerència o pressiĂł i especialment amenaça” que pretengui “desvirtuar o condicionar l’exercici de les funcions” de l’organisme.

Aquest anunci per part dels lletrats arriba en un context on el posicionament que adopti l’Advocacia de l’Estat sobre la sentència del TJUE en relaciĂł a la immunitat d’Oriol Junqueras pot ser determinant en les negociacions entre ERC i el PSOE de cara a la futura investidura de Pedro SĂĄnchez. Els republicans han deixat clar en diverses ocasions que un posicionament de l’Advocacia favorable a Junqueras ĂŠs una condiciĂł necessĂ ria per poder arribar a una entesa.

L’Advocacia de l’Estat depèn orgĂ nicament del Ministeri de JustĂ­cia, i els lletrats han volgut deixar clar que sĂłn “professionals del Dret i servidors pĂşblics per oposiciĂł” que garanteixen “des del 1881 el compliment de la Llei i el Dret”.
Informa:ARA.CAT (29-12-2019)

200 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: