ELS ADVOCATS QUE ES VAN QUERELLAR CONTRA CASADO RECUSEN TOT EL SUPREM

(QUICO SALL√ČS )

Maniobra jurídico processal dels dos advocats que van impulsar la querella contra el líder del PP, Pablo Casado, per les seves declaracions contra els docents i el sistema educatiu de Catalunya. Josep Rosell i Lluís Gibert han ratificat aquest matí la querella presentada davant el Tribunal Suprem aquest matí i, de retruc, han recusat tota la sala penal que presideix Manuel Marchena.

M√©s enll√† de la intencionalitat de la querella, que es dirigeix a acreditar els atacs contra la minoria nacional catalana i els seus drets ling√ľ√≠stics, els advocats fan una passa m√©s enll√† amb la recusaci√≥. De fet, la idea matriu de l‚Äôescrit, de vint p√†gines i al que ha tingut acc√©s El M√≥n, √©s que Pablo Casado com a president del Partit Popular dirigeix i negocia els nomenaments per integrar el Consell General del Poder Judicial. Aquest organisme t√© com a funci√≥ principal designar els membres del Tribunal Suprem. Per tant, cap d‚Äôells no t√© la imparcialitat necess√†ria, entenen els lletrats, per decidir si admeten o no una querella contra el l√≠der popular.

Per altra banda, els advocats arg√ľeixen que menysteniment del catal√† no pot ser jutjat per aquests magistrats. √Čs a dir, no hi ha prou garantia d‚Äôimparcialitat que valori una querella on el fons de la q√ľesti√≥ √©s el dret a estudiar en catal√† aquells que impedeixen que el catal√† sigui obligatori a l‚Äôadministraci√≥ de just√≠cia per part dels Tribunals. ‚ÄúSi el catal√† no √©s un requisit per exercir a Catalunya o considera que declarar en catal√† √©s una q√ľesti√≥ simplement emocional no t√© prou capacitat per jutjar penalment aquesta q√ľesti√≥‚ÄĚ, raonen els impulsors de la iniciativa.

Amb aquesta maniobra, els advocats busquen el posicionament de la més alta magistratura espanyola. De fet, la situació és processalment delicada tant si admeten a tràmit la querella com no perquè aleshores quedaria oberta la via a la justícia europea on l’argument de la minoria nacional té més pes jurídic i social.
Informa:RACOCATALA.CAT (29-1-2022)

103 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: