ELS ALCALDES DE CATALUNYA DEL NORD TANQUEN FILES AMB EL PRESIDENT TORRA

Un centenar d’alcaldes i alts càrrecs de la Catalunya Nord han fet una compareixença conjunta aquest dilluns al matí per manifestar el seu rebuig a la inhabilitació dictada per la Junta Electoral Central del president de la Generalitat, Quim Torra.

Els batlles han reclamat una “solució política” i han avisat que la resolució de la JEC “vulnera el dret europeu” i que “altera resultats votats a les urnes”. També han considerat que la decisió és inoportuna perquè coincideix amb la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, “moment en què es podria restablir un diàleg”.

Tal com ha expressat l’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, els alcaldes s’han mobilitzat arran de la decisió de la JEC d’inhabilitar el president Torra. També han reiterat el seu suport als presos polítics i exiliats catalans.

Jean-Marc Pujol 2020
@Pujol2020
De nombreux maires du département ainsi que moi-même, nous mobilisons à la suite de la décision de justice espagnole tendant à destituer le président Quim Torra.
Nous avons souhaité réitérer notre soutien aux prisonniers politiques.

“Com a demòcrates i europeus no podem entendre que un òrgan administratiu electoral cessi a un president escollit per un poble i un Parlament” ha expressat l’acalde.

El president els ha agraït el gest i ha expressat que la reivindicació per la justícia i la llibertat que comparteixen els “uneix republicanament”. Afegeix, també, que no podrà “oblidar mai” la seva “solidaritat i afecte”.

Quim Torra i Pla
✔
@QuimTorraiPla
Benvolguts Batlles, de Perpinyà i de la Catalunya Nord, us agraeixo de tot cor la vostra solidaritat i afecte. La vostra reivindicació per la justícia i la llibertat ens uneix republicanament i no podrem oblidar-la mai els catalans del sud de la ratlla. https://twitter.com/Pujol2020/status/1214130631334084613 …

Jean-Marc Pujol 2020
@Pujol2020
De nombreux maires du département ainsi que moi-même, nous mobilisons à la suite de la décision de justice espagnole tendant à destituer le président Quim Torra.
Nous avons souhaité réitérer notre soutien aux prisonniers politiques.

A la reunió hi ha participat, a més de Pujol, el senador nord-català Calvet François; l’alcalde de Prats de Molló, Calude Ferrer, i Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, entre d’altres. Els batlles també han expressat al seu suport a Oriol Junqueras i han celebrat la decisió del Parlament Europeu de reconèixer el líder d’ERC, al president Puigdemont i a Toni Comín com a eurodiputat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-1-2020)

212 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: