ELS ANOMENATS POL√ćTICS INDEPENDENTISTES NO TENEN NI UN BRI DE DIGNITAT O DE PATRIOTISME

“Derrota psicol√≤gica”.
“Cada dia ser√† m√©s baix i menyspreable el capteniment dels pol√≠tics anomenats independentistes. No hi veureu ni un bri de dignitat o de patriotisme”
(SANTIAGO ESPOT )
Avui, a Occident, les guerres no es fan a còpia de tancs i canons. Són més elaborades. Parlem de guerres comercials, tecnològiques, financeres o psicològiques. Aquestes darreres són les més difícils de detectar i de combatre. Simplement perquè no es veuen i les víctimes les pateixen sovint sense ni saber-ho. Això és el que li està passant a Catalunya. Com va el marcador d’aquesta guerra amb Espanya? Anem perdent.

El nostre enemic t√© el conflicte all√† on volia. Un govern de Madrid hip√≤critament amable, uns indults que gaudiran del vistiplau internacional i faran oblidar els excessos comesos abans, una Generalitat que ha adoptat definitivament el posat d‚Äôuna gestoria i un poble que substituir√† les manifestacions de l‚ÄôANC per fer una costellada amb els amics perqu√® ja ning√ļ no es creu res. Tot plegat, l‚Äôescenari idoni per fer i desfer com vulguin amb l‚Äôobjectiu que Catalunya torni a agafar el bon cam√≠.

Res millor per iniciar la ‚Äúnova etapa‚ÄĚ que una primera trobada entre S√°nchez i Aragon√®s en un acte de Foment del Treball on es guardona a la sempre ponderada i espanyol√≠ssima La Vanguardia. Bones paraules de l‚Äôun i de l‚Äôaltre que tothom aplaudeix. Volen fer-nos creure que parlen d‚Äôigual a igual, quan en realitat nom√©s hi ha l‚Äôamo que mana i el criat que demana perd√≥ per haver com√®s un exc√©s. La claudicaci√≥ disfressada de di√†leg.

Cada dia ser√† m√©s baix i menyspreable el capteniment dels pol√≠tics anomenats independentistes. No hi veureu ni un bri de dignitat o de patriotisme. S‚Äôho empassaran tot per mirar de treure de la pres√≥ als seus dirigents i no perdre les poltrones. Esquerra ha assumit definitivament que ‚Äúel nostre mal no vol soroll‚ÄĚ, tot fent costat a la millor tradici√≥ del pujolisme. Aix√≤ vol dir contemporitzar amb Espanya i no prendre mal.
A IKEA hi ha la teva solució Posar ordre durant un dinar no és fàcil. Ordenar la cuina, una mica més. Patrocinat per Ikea

No faran una cosa gaire diferent els de Junts o la CUP, tret d‚Äôalgun tuit cr√≠tic o unes declaracions una mica enceses que no tindran cap conseq√ľ√®ncia. El govern ni es trencar√† ni cap d‚Äôells perdr√† la feina. Meritxell Bud√≥ (exconsellera) ja est√† recol¬∑locada a Salut i a en Jordi Clotet (exdirector de comunicaci√≥ del govern amb Torra i Puigdemont) li han trobat un forat en l‚Äôequip d‚ÄôElsa Artadi a l‚ÄôAjuntament de Barcelona. Uns entren i els altres surten, per√≤ sempre cauen drets amb una n√≤mina oficial sota el bra√ß. Recordeu: eren els que deien ‚Äúno us fallarem‚ÄĚ.

Com que la funci√≥ no es pot aturar, aquests dies s‚Äôentretenen entre ells amb la famosa ‚Äúunilateralitat‚ÄĚ. Qu√® si s√≥n verdes, qu√® si s√≥n madures‚Ķ S√≥n tan pocavergonyes que cap d‚Äôells t√© el valor de dir que no hi ha cap independ√®ncia que no sigui unilateral, pel simple fet que cap estat contempla la seva pr√≤pia mutilaci√≥ territorial en el seu ordenament jur√≠dic. √Čs tan dif√≠cil d‚Äôexplicar?

No. La ra√≥ per no fer-ho √©s que confonen les seves limitacions amb les de Catalunya. Creuen que el seu estil pol√≠tic mancat de qualsevol mena de contund√®ncia i determinaci√≥ √©s el mateix que tenim tots plegats. Voldrien que esdevingu√©ssim tan poqueta cosa com ho s√≥n ells. No hi ha millor f√≥rmula per perpetuar-se en els c√†rrecs. El que persegueixen √©s que acabem amb la moral per terra i pensant: ‚Äúno hi ha res a fer!‚ÄĚ. Per guanyar una guerra psicol√≤gica tamb√© cal la complicitat dels venuts.
Informa:ELMON.CAt (9-6-2021)

298 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: