ELS BARONS DEL PSOE INTENTEN DINAMITAR LA NEGOCIACIÓ AMB ERC

Els barons del PSOE s’estan mobilitzant per a evitar un acord entre el partit i ERC i han passat a l’ofensiva amb un degoteig constant de declaracions als mitjans amb les que posen pressiĂł a Pedro SĂĄnchez. En les Ășltimes hores estan apareixent els pesos pesants de la vella guĂ rdia com Javier Lamban, Emiliano GarcĂ­a-Page, Alfonso Guerra, que ha tornat a destacar per la seva bel·ligerĂ ncia cap als independentistes. L’-ex-vice-president del govern espanyol va arribar a dir que un acord del PSOE amb ERC seria ‘com donar una granada explosiva a un nen’.

Guerra advoca per un acord dels socialistes amb PP i Ciutadans, la via preferida per altres socialistes il·lustres amb opiniĂł de pes en l’entorn del partit. El president de l’AragĂł, Javier LambĂĄn, va dir que encara confiava en la reuniĂł que Pedro SĂĄnchez tĂ© pendent amb la lĂ­der de Ciutadans, InĂ©s Arrimadas: ‘A veure sin Ă©s possible trobar una sortida en aquest laberint diabĂČlic en el que estem ficats i quer faci innnecessĂ ri el concurs d’un partit tant indestijable per mi, de cara a la givernabilitat d’Espanya, com Ă©s ERC’.

O GarcĂ­a–Page, president de Castella la Manxa, que demana que la viabilitat d’Espanya no depengui de ‘desestabilitzadors’. Ahir, en canvi, va ser mĂ©s dur en les formes i va dir que no volia ‘vaselina’ abans de Nadal, en al·lusiĂł a les pretensions del PSOE i Podem d’aconseguir una investidura abans de les festes.

L’ex-president d’Extremadura, Juan Carlos RodrĂ­guez Ibarra, tambĂ© ha demanat que el PSOE no pacti amb ERC i ho ha fet llançant una amenaça: ‘Si es forma govern amb Podem i els independentistes me n’anirĂ© del PSOE’.

El primer a intentar de torpedinar les negociacions va ser Josep Borrell, llavors encara ministre d’Afers Estrangers espanyol, ja que encara no havia pres possessiĂł com a alt representant de la polĂ­tica exterior de la UniĂł Europea. Just abans que es fes la primera trobada, i en una entrevista a Onda Cero, va dir que era una ‘situaciĂł anĂČmala’ que la investidura de SĂĄnchez depenguĂ©s del president d’ERC, Oriol Junqueras, condemnat pel Suprem, i en va responsabilitzar el PP per no voler facilitar la investidura.

Un altre dels barons habituals, l’ex-president espanyol Felipe GonzĂĄlez no s’ha pronunciat sobre les negociacions amb ERC, perĂČ sĂ­ l’acord del PSOE amb Unides Podem, el qual li produex una ‘orfandat’ polĂ­tica. ‘El primer que cal fer Ă©s posar-se d’acord en el programa, amb les coses mĂ©s elementals, perĂČ el primer que sapiguem Ă©s com es reparteixen els cĂ rrecs’.

Guerra, RodrĂ­guez Ibarra, GarcĂ­a–Page o LambĂĄn sĂłn els mateixos barons que van posar el crit al cel quan el govern catalĂ  i el govern de SĂĄnchez van parlar de la possibilitat de crear la figura d’un relator per a intervenir amb el conflicte. Un dels mĂ©s contundents ha estat Alfonso Guerra, que va apel·lar ‘a mantenir la dignitat d’una nació’ i es va preguntar si comparen Espanya amb Burkina Faso o el Iemen del Sud.
Informa:VILAWEB.CAT (11-12-2019)

300 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: