ELS BISBES NAZIONALISTES ESPANYOLS S’OPOSEN AL ” DRET A DECIDIR” DE CATALUNYA

El secretari general i portaveu de la Confer√®ncia Episcopal Espanyola (CEE), Luis Arg√ľello, insta els espanyols a afavorir amb el seu vot la “cultura de la trobada” el 28-A i mostra la seva oposici√≥ al “dret a decidir” de Catalunya perqu√® considera que “no √©s moralment leg√≠tim”. Aix√≠ ho expressa en un article d’opini√≥ publicat a la revista de la CEE, ‘Ecclesia’, sota el t√≠tol ‘Davant les pr√≤ximes eleccions’, en el qual dona deu indicacions per als votants de cara a les eleccions generals del pr√≤xim 28 d’abril.

En el set√® punt, que es refereix a l’autodeterminaci√≥ de Catalunya, el tamb√© bisbe auxiliar de Valladolid subratlla que “tant en el camp de la identitat nacional com en el de la identitat personal, l’anomenat ‘dret a decidir’ no √©s moralment leg√≠tim en si mateix, ja que suposaria l’absolutisme de la voluntat de poder desvinculada de la moralitat del contingut de la decisi√≥ i del marc social i institucional en qu√® es prenen les decisions”.

A m√©s, afegeix que “si l’ambient cultural en qu√® es promou, de manera acr√≠tica, tal autodeterminaci√≥ est√† dominat per emocions i sentiments, el risc de decidir en contra de la dignitat de la persona, de la just√≠cia i del b√© com√ļ √©s molt alt”. “S’entronitzen els sentiments i es reclamen com a drets”, adverteix.

Per aix√≤, davant el que qualifica com a “greus problemes sorgits en l’organitzaci√≥ territorial de l’Estat” reclama als cat√≤lics i a tots els ciutadans “afavorir la cultura de la trobada”, entenent que aquesta cultura s’ha de desenvolupar “dins de la llera de la llei i de les institucions comunament acceptades, en l’horitz√≥ dels desafiaments globals que afecten les nacionalitats i regions d’Espanya”.

Contra els drets dels animals

D’altra banda, el bisbe tamb√© convida els votants a tenir en compte que el partit pol√≠tic al qual votaran defensi el matrimoni entre home i dona i no defensi l’equiparaci√≥ dels animals als humans en dignitat i drets, en clara al¬∑lusi√≥ al Pacma.

“√Čs important una comprensi√≥ antropol√≤gica respectuosa del significat esponsal de la difer√®ncia sexual i el seu vincle amb la transmissi√≥ de la vida que impregni l’educaci√≥ i l’acci√≥ social. √Čs preocupant la reducci√≥ de la persona a individu d’una esp√®cie animal m√©s i la confusi√≥ entre el necessari respecte i cura dels animals i la seva incipient equiparaci√≥ en dignitat i drets amb la persona humana”, afirma Arg√ľello en el tercer punt del seu text.

Informa: ARA.CAT (4-4-2019)

373 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: