ELS CADIRAIRES DEL PDeCAT ACONSEGUEIXEN LA RUPTURA TOTAL AMB JxCAT

“JxCAT i PDeCAT, ruptura total ”
( JOSÉ ANTICH )

La decisiĂł del PDeCAT de portar als tribunals JxCAT pel que consideren apropiaciĂł fraudulenta de les sigles del partit recentment creat per Carles Puigdemont, suposa la ruptura total entre ambdues formacions i la inviabilitat que concorrin unides a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. La pugna dels defensors d’una fusiĂł amb quotes per al PDeCAT va fracassar fa mesos, igual que una coaliciĂł electoral a l’estil de Convergència i UniĂł que avalava Artur Mas en les setmanes prèvies a la creaciĂł de Junts. Quedava la via d’una integraciĂł mĂŠs o menys discreta, cosa que tampoc no serĂ  possible desprĂŠs que la formaciĂł de BonvehĂ­-Castell-Solsona hagi decidit resoldre als tribunals el litigi per les sigles de JxCAT, actualment en mans de Puigdemont desprĂŠs que els seus representants legals les hi cedissin.

El salt que suposa judicialitzar el conflicte accelerarĂ  la marxa de cĂ rrecs electes del PDeCAT cap a JxCAT, com s’ha vist aquest dissabte amb el canvi dels cinc senadors de la formaciĂł. Aquesta ĂŠs, tanmateix, la cara mĂŠs visible i mĂŠs pĂşblica del conflicte ja que el degoteig de baixes ĂŠs incessant i no s’aturarĂ  ja que la tirada de Puigdemont ĂŠs molt important en aquest espai polĂ­tic. TambĂŠ cal tenir en compte l’actitud proactiva de pesos pesants com Jordi Turull, Josep Rull o Quim Forn que, per la seva llarga militĂ ncia, primer a Convergència i desprĂŠs al PDeCAT, tenen una gran ascendència polĂ­tica i moral en els quadres polĂ­tics del partit. Sorprèn, tanmateix, aquesta actitud de resistència numantina que aparentment ĂŠs mĂŠs personal que polĂ­tica.

El PDeCAT queda aixĂ­ en terreny de ningĂş. Havent d’optar entre anar nomĂŠs a les eleccions o buscar una aliança amb els primers escindits del partit, el grup capitanejat per Marta Pascal. Encara que en polĂ­tica les coses mai no tenen una Ăşnica cara visible, un conflicte judicialitzat entre ambdĂłs situa un punt de ruptura polĂ­tica a l’hora de parlar dels hereus de Convergència. La cĂ rrega de la prova se la queda el PDeCAT i tambĂŠ els drets electorals que, al final, acaben suposant molts minuts de publicitat gratuĂŻta.

Un conflicte judicial sempre acaba sent el fracĂ s d’un diĂ leg polĂ­tic. Encara que, en aquest cas, ĂŠs evident que hi ha molta rebequeria de les restes del PDeCAT per no haver doblegat Junts a pactar en un marc mĂŠs favorable per a ells.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-8-2020)

126 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: