ELS CADIRAIRES DEL PDeCAT ACONSEGUEIXEN LA RUPTURA TOTAL AMB JxCAT

“JxCAT i PDeCAT, ruptura total ”
( JOS√Č ANTICH )

La decisi√≥ del PDeCAT de portar als tribunals JxCAT pel que consideren apropiaci√≥ fraudulenta de les sigles del partit recentment creat per Carles Puigdemont, suposa la ruptura total entre ambdues formacions i la inviabilitat que concorrin unides a les pr√≤ximes eleccions al Parlament de Catalunya. La pugna dels defensors d’una fusi√≥ amb quotes per al PDeCAT va fracassar fa mesos, igual que una coalici√≥ electoral a l’estil de Converg√®ncia i Uni√≥ que avalava Artur Mas en les setmanes pr√®vies a la creaci√≥ de Junts. Quedava la via d’una integraci√≥ m√©s o menys discreta, cosa que tampoc no ser√† possible despr√©s que la formaci√≥ de Bonveh√≠-Castell-Solsona hagi decidit resoldre als tribunals el litigi per les sigles de JxCAT, actualment en mans de Puigdemont despr√©s que els seus representants legals les hi cedissin.

El salt que suposa judicialitzar el conflicte accelerar√† la marxa de c√†rrecs electes del PDeCAT cap a JxCAT, com s’ha vist aquest dissabte amb el canvi dels cinc senadors de la formaci√≥. Aquesta √©s, tanmateix, la cara m√©s visible i m√©s p√ļblica del conflicte ja que el degoteig de baixes √©s incessant i no s’aturar√† ja que la tirada de Puigdemont √©s molt important en aquest espai pol√≠tic. Tamb√© cal tenir en compte l’actitud proactiva de pesos pesants com Jordi Turull, Josep Rull o Quim Forn que, per la seva llarga milit√†ncia, primer a Converg√®ncia i despr√©s al PDeCAT, tenen una gran ascend√®ncia pol√≠tica i moral en els quadres pol√≠tics del partit. Sorpr√®n, tanmateix, aquesta actitud de resist√®ncia numantina que aparentment √©s m√©s personal que pol√≠tica.

El PDeCAT queda aix√≠ en terreny de ning√ļ. Havent d’optar entre anar nom√©s a les eleccions o buscar una alian√ßa amb els primers escindits del partit, el grup capitanejat per Marta Pascal. Encara que en pol√≠tica les coses mai no tenen una √ļnica cara visible, un conflicte judicialitzat entre ambd√≥s situa un punt de ruptura pol√≠tica a l’hora de parlar dels hereus de Converg√®ncia. La c√†rrega de la prova se la queda el PDeCAT i tamb√© els drets electorals que, al final, acaben suposant molts minuts de publicitat gratu√Įta.

Un conflicte judicial sempre acaba sent el frac√†s d’un di√†leg pol√≠tic. Encara que, en aquest cas, √©s evident que hi ha molta rebequeria de les restes del PDeCAT per no haver doblegat Junts a pactar en un marc m√©s favorable per a ells.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-8-2020)

172 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: