ELS CDR CARREGUEN DURAMENT CONTRA EL GOVERN PER LA DETENCIÓ D’INDEPENDENTISTES

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han emès avui un comunicat on carreguen contra el Govern de JxCat i ERC per les nou detencions que van efectuar ahir els Mossos, alguns dels quals han declarat avui a la Ciutat de la Justícia, acusats de pertinença a organització criminal per la seguda davant la Fiscalia i el tall de vies en la vaga general del 21-F. “Són acusacions inèdites i fora de qualsevol realitat, que només pretenen desmobilitzar, atemorir i silenciar la lluita per l’alliberament popular”, denuncien els CDR en un comunicat signat també per Arran, l’organització juvenil del qual formen part dos dels detinguts, i Decidim Ser.

“Ni els CDR, ni l’esquerra independentista, ni els col·lectius antifeixistes són organitzacions criminals. L’organització criminal és el Govern que ens assenyala i el sistema judicial que dispara”, afegeixen en el comunicat després de remarcar que “l’independentisme popular ha tornat a patir la ràtzia repressiva per part dels Mossos emparats pel Govern”.

Els signants també es refereixen a la condemna a un any i un any i sis mesos a la Laia i en Lluís per haver participat en la manifestació de rebuig a l’empresonament de Carles Puigdemont a Alemanya. “Dues víctimes més d’un muntatge policial emmarcat dins la mateixa estratègia de la por”, remarquen els CDR, que recorden que “manifestar-se no és delicte”. També lamenten que durant la roda de premsa posterior els Mossos identifiquessin diverses persones que els acompanyaven davant del TSJC.

Aquestes organitzacions llancen una advertència al Govern: “Cap detenció o sentència podrà aturar el poble combatiu perquè ja no tenim por. I si el poble perd la por, vosaltres perdeu el poder”, conclouen en el comunicat.

Informa:ARA.CAT (1-8-2019)

305 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: