ELS CDR CRITIQUEN A SANT JAUME QUE EL GOVERN NO IMPLEMENTÉS LA REPÚBLICA EL 27-O

La manifestació dels CDR a la plaça Sant Jaume. / QUIM BERTOMEU
Els CDR han convocat aquest diumenge a la plaça Sant Jaume una protesta pels dos anys de la declaració d’independència del 27-O. Avui es compleixen dos anys des que el Parlament va declarar la República i critiquen que la Generalitat no ha fet res per implementar-la, sinó que “retrocedeix sense vergonya”. A l’inici de la concentració eren un centenar de persones les que s’agrupen en aquest punt.

Quan aquesta es començava a dissoldre, el Pícnic per la República ha demanat als manifestants convocats per bloquejar l’estació de Sants que es dirigissin a Sant Jaume per donar suport a la protesta dels CDR. Aquest matí el moviment havia fet una crida a través de Twitter per concentrar-se i bloquejar l’estació de Sants de Barcelona.

“Vam dir que hi tornaríem i és el que farem avui!”, han reivindicat des del seu compte. Abans havien demanat als manifestants que s’acostessin a la Model per a preparar un “pícnic sorpresa”. Renfe ha informat que s’han tancat tots els accessos a l’Estació de Sants excepte un del costat de la plaça Joan Peiró per la presència de manifestants.

PicnicxRepública
@PicnicxRep
Vam dir que hi tornaríem i és el que farem avui!🚅

ATENCIÓ: Tothom a Sants! Ja hi ha gent esperant-vos per fer el pícnic a dins, us necessiten ja! Els que sou a la Model, a pas lleuger fins a Sants! Entreu i seiem!

Convoquem a tothom a sumar-se al Pícnic a Sants!🚄

Les protestes dels CDR han tallat al matí algunes carreteres catalanes per dificultar l’accés a Barcelona dels autocars de manifestants que participaran en la marxa convocada per Societat Civil Catalana (SCC). Segons informa el Servei Català de Trànsit, els CDR han aturat la circulació a l’A-2 a l’atura de Pallejà i, per facilitar els desviaments cap a la N-340, s’ha tallat la B-24 a la Palma de Cervelló.

Les protestes també han causat talls intermitents des de les 7 del matí a l’AP-7 a l’altura de l’Ampolla. Aquestes interrupcions se sumen al tall a les línies RG1 i R11 de Rodalies entre Flaçà i Figueres per la col·locació d’un arbre a les vies del tren que ja ha quedat restablert després de retirar l’obstacle.

Informa:ARA.CAT (27-10-2019)

349 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: