ELS CDR PLANTEN CARA A VOX A LES CONCENTRACIONS A CATALUNYA

Uns 200 membres del CDR s’han concentrat durant gairebé tres hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on hi havia convocada la manifestació de la plataforma ‘Espanya existeix’, vinculada a Vox. Han creuat insults i càntics amb els simpatitzants de Vox que esperen a la plaça, als quals han cridat ‘Fora feixistes’ i ‘Vosaltres, feixistes, sou els terroristes’.

Jordi Magrinyà
@MagrinyaJordi
Sona Loquillo a la concentració de VOX de Plaça Sant Jaume.
Equipo de so a tope, banderes franquistes al vent, Axuntament, el bloc antifeixista a les institucions on i quan comença? De moment només el carrer està a l’alçada.

Joan Mangues
@jmangues
Plaça Sant Jaume de Barcelona ara mateix. A un costat ultres concentrats per Vox fent crits contra Sánchez, a l’altra banda antifeixistes a crit de “1-O ni oblit ni perdó”, i al mig un cordó policial de mossos per separar.

Jordi Magrinyà
@MagrinyaJordi
Sona el Cara al Sol a Plaça Sant Jaume. Però recordeu, no son feixistes, son persones que defensen la unitat d’espanya, apassionades, enlairant banderes pàtries.

Una desena de furgonetes dels Mossos d’Esquadra custodiaven els accessos a la plaça i un cordó policíac d’una vintena d’agents separa la concentració independentista, davant del Palau de la Generalitat, d’uns centenars de simpatitzants de Vox, que portaven banderes d’Espanya i cartells amb el lema ‘Pedro Sánchez, traïdor’ i ‘Espanya no es vota, es defensa’.

En un primer moment, sobre les 10.30, els Mossos han demanat a persones que arribaven a la plaça amb la finalitat de participar en la concentració del CDR que no accedissin a l’espai, però després que els concentrats comencessin a treure banderes i a fer més visible la protesta s’ha flexibilitzat l’accés.

Un grup d’ultres ha increpat un equip de periodistes de Betevé mentre gravava la concentració:

Albert Mercadé
@albertmercade
Un equip de @beteve increpat i coaccionat pels energúmens feixistes de sempre. Una abraçada i tot el suport.

UnitatvsRacisme
Ara mateix, a plaça Sant Jaume, feixistes cantant el “cara al sol” i fent salutacions amb el braç en alt. Prou impunitat! Prou permisos per fer manis. Prou entrevistes als mitjans. CAP espai pel feixisme arreu!

Cap a tres quarts d’una del migdia han arribat a la plaça membres de La Falange, provinents d’una altra manifestació.

Jordi Magrinyà
@MagrinyaJordi
Arriba la Falange a Plaça Sant Jaume. Ja hi som tots.
Fàstic.


200 antifeixistes ocupen la Plaça del Vi de Girona

A Girona, uns 200 antifeixistes convocats per la Plataforma Antifeixista han ocupat la Plaça del Vi per a evitar que Vox pogués realitzar l’acte que tenia previst. Els manifestants del partit d’ultradreta han insistit, però, en fer el seu discurs davant de l’ajuntament, fet que ha obligat als Mossos a actuar per separar els dos grups.

Quan han arribat a una punta de la plaça, els antifeixistes han activat un altaveu que ha fet que no s’escoltés el discurs que ha intentat fer el diputat de Vox al congrés espanyol, Juan José Aizcorbe. Precisament, Aizcorbe ha estat qui ha insistit en entrar al lloc on estava previst l’acte del partit ultradretà, malgrat la posició contrària del comissari regional dels Mossos que assegurava que el partit havia entrat la petició fora de termini.

Contramanifestació a Lleida
Uns 150 antifeixistes s’han concentrat a la plaça de la Paeria de Lleida en resposta a la convocatòria impulsada per Vox, que només ha aplegat una cinquantena de persones. Els Mossos d’Esquadra han fet un cordó per separar els dos grups de manifestants, els quals han xiulat i cridat consignes creuades.

Després d’uns minuts de tensió i sense que els manifestants del partit d’ultradreta hagin llegit el manifest ‘España existe’, els agents els han escortat fins la plaça Sant Joan, ubicada a escassos 150 metres. Els que sí han llegit un manifest han estat el grup d’antifeixistes, que els han seguit fins a l’altra plaça. Després de noves escridassades i xiulets per part dels dos, les concentracions s’han dissolt.

Informa:VILAWEB.CAT (12-1-2020)

244 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: