ELS COMUNS DESBALLESTEN BALLESTEROS I DONEN L’ALCALDIA DE TARRAGONA A ERC

Pau RicomĂ , d’ERC, serĂ  el nou alcalde de Tarragona. La notĂ­cia ha arribat aquest dilluns al vespre desprĂŠs de l’assemblea que han celebrat els comuns, a la Casa del Mar, on han decidit donar suport a la candidatura del republicĂ . Esquerra, amb 7 regidors, necessitava el suport de JxCAT (3), els Comuns (2) i la CUP (2), per prendre-li l’alcaldia al socialista Josep Fèlix Ballesteros.

L’opciĂł de desbancar Ballesteros ha guanyat per majoria. Hi ha hagut 76 vots a favor de RicomĂ  i nomĂŠs un a favor del socialista. El veredicte dels comuns era clau per saber qui governaria a Tarragona perquè els socialistes i ERC van empatar a 7 regidors.

En un comunicat que ha emès la formaciĂł desprĂŠs de l’assemblea, els comuns han explicat que la discussiĂł sobre la constituciĂł de l’ajuntament de la ciutat del pròxim dia 15 de juny ha durat uns 20 minuts. S’han valorat les dues direccions que a criteri de la comissiĂł negociadora es poden seguir d’acord amb les lĂ­nies bĂ siques programĂ tiques que es van establir.

JxCAT ja va manifestar el seu acord en donar suport a RicomĂ , tot i que de moment, no es planteja entrar al govern. Per la seva banda, la CUP Tarragona estaria disposada a fer fora Ballesteros, i tot i que s’ha avingut a facilitar la investidura de RicomĂ , ha exigit una sèrie de mesures “de mĂ­nims”. Entre aquests, hi ha la modificaciĂł del POUM i la renĂşncia al pla de la Budellera. De moment, la CUP no prioritza entrar al govern però tampoc no descarta fer-ho al costat d’ERC.

AixĂ­, amb aquest acord, es posarĂ  punt i final als 12 anys de govern socialista a la ciutat de Tarragona.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-6-2019)

282 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: