ELS COMUNS DESBALLESTEN BALLESTEROS I DONEN L’ALCALDIA DE TARRAGONA A ERC

Pau Ricomà, d’ERC, serà el nou alcalde de Tarragona. La notícia ha arribat aquest dilluns al vespre després de l’assemblea que han celebrat els comuns, a la Casa del Mar, on han decidit donar suport a la candidatura del republicà. Esquerra, amb 7 regidors, necessitava el suport de JxCAT (3), els Comuns (2) i la CUP (2), per prendre-li l’alcaldia al socialista Josep Fèlix Ballesteros.

L’opció de desbancar Ballesteros ha guanyat per majoria. Hi ha hagut 76 vots a favor de Ricomà i només un a favor del socialista. El veredicte dels comuns era clau per saber qui governaria a Tarragona perquè els socialistes i ERC van empatar a 7 regidors.

En un comunicat que ha emès la formació després de l’assemblea, els comuns han explicat que la discussió sobre la constitució de l’ajuntament de la ciutat del pròxim dia 15 de juny ha durat uns 20 minuts. S’han valorat les dues direccions que a criteri de la comissió negociadora es poden seguir d’acord amb les línies bàsiques programàtiques que es van establir.

JxCAT ja va manifestar el seu acord en donar suport a Ricomà, tot i que de moment, no es planteja entrar al govern. Per la seva banda, la CUP Tarragona estaria disposada a fer fora Ballesteros, i tot i que s’ha avingut a facilitar la investidura de Ricomà, ha exigit una sèrie de mesures “de mínims”. Entre aquests, hi ha la modificació del POUM i la renúncia al pla de la Budellera. De moment, la CUP no prioritza entrar al govern però tampoc no descarta fer-ho al costat d’ERC.

Així, amb aquest acord, es posarà punt i final als 12 anys de govern socialista a la ciutat de Tarragona.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-6-2019)

333 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: