ELS COMUNS IMPIDEIXEN REVOCAR LA CESIÓ DEL PALAUET ALBÉNIZ A LA CASA REIAL

Els comuns han impedit revocar la cessió del Palauet Albéniz a la Casa Reial, en la votació d’una proposta de JxCat en la comissió municipal de Presidència de Barcelona d’aquest dimecres.

Els d’Ada Colau han justificat la seva abstenció indicant que, malgrat que comparteixen el fons de la qüestió, veuen que hi ha un “esperit maximalista”.

De la mateixa manera s’ha denegat la cessió d’equipaments municipals a la Casa Reial, i el canvi del nom dels carrers que tinguin relació amb la Corona.

La iniciativa no ha prosperat pels vots en contra de Cs, PP, PSC i BCN Canvi, l’abstenció de BComú i els vots a favor d’ERC i JxCat.

La regidora de JxCat Elsa Artadi ha defensat la proposició al·legant que es necessiten noms de carrers que estiguin “plens de vida”, i ha exigit a l’alcaldessa Ada Colau que sigui conseqüent, que no es quedi en els discursos i que no assisteixi als actes convocats per la Casa Reial.

En la mateixa línia que JxCat, la regidora d’ERC Elisenda Alamany ha assenyalat que el seu deure és amb la memòria històrica: “No podem ni volem oblidar el que va significar el franquisme. La monarquia és l’empremta que manté viu aquell ostracisme a què van voler condemnar el nostre país”.

El regidor de BComú Jordi Martí ha sostingut que encara que el seu grup és republicà i que “defensar la república és perfectament legítim amb un sistema democràtic, a més de poder criticar l’actuació del monarca actual”, no creuen que l’esperit d’aquesta proposició sigui la manera perquè, segons ha dit, s’ha de fer per vies més tranquil·les.

“La frustració de JxCat”

D’altra banda, el regidor del PP Josep Bou ha considerat que la iniciativa neix de la “frustració” de JxCat i “de l’extremisme” que ha dit que tenen en “fer desaparèixer la història d’Espanya de les escoles i ara voler fer-ho dels carrers”.

Paco Sierra (Cs) ha assegurat que ha hagut de “mirar dues vegades si era ERC o la CUP” qui feia la proposició, i Manuel Valls (BCN Canvi) ha criticat que la visió supremacista i el nacionalisme porta a la divisió, ha dit.

Albert Batlle (PSC) ha defensat el seu vot en contra recordant els anys en què Convergència i els socialistes van compartir posicionaments en l’àmbit municipal.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-11-2019)

251 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: