ELS COMUNS VOTARAN A FAVOR DEL CANDIDAT D’ERC A LLEIDA

L’assemblea del ComĂș de Lleida ha decidit per consens fer alcalde de Lleida al candidat d’ERC, Miquel Pueyo, en el ple d’investidura del proper dissabte. Aquest ha estat el punt central de l’assemblea d’aquest diumenge, en quĂš tambĂ© s’ha decidit favorablement “seguir explorant i negociant” per veure quines sĂłn les possibilitats d’un govern “a tres”, que tambĂ© inclogui Junts Per Catalunya, segons ha explicat la portaveu de la comissiĂł negociadora del ComĂș de Lleida, Laura BergĂ©s. BergĂ©s ha puntualitzat que tot i tenir “diversitat d’ideologies en aspectes crucials” amb JuntsxCat, cal veure si poden compartir “prou coses” i si l’organitzaciĂł del govern garanteix que hi hagi “prioritats” dels comuns en els seus plans. BergĂ©s ha explicat que el vot Ă©s “favorable al canvi” i permetrĂ  tenir un pacte d’investidura fonamentat en un “acord d’esquerres” que inclourĂ  algunes de les aportacions que fa el ComĂș de Lleida.

Des del ComĂș parlen tambĂ© de “coincidĂšncies de programa” amb ERC i asseguren que “cal materialitzar un acord amb ERC de lĂ­nies generals” en base a aquestes coincidĂšncies i “fer pĂșblic aquest marc de treball compartit”. L’assemblea ha valorat que la ciutat ha decidit que hi hagi un canvi a la Paeria i que la candidatura de Pueyo estĂ  treballant amb el ComĂș de Lleida en aquesta direcciĂł.

En relaciĂł a entrar en un govern “a tres” amb JxCat, BergĂ©s ha dit que tot i tenir “divergĂšncies ideolĂČgiques en aspectes crucials”, cal veure si aquesta opciĂł garanteix les prioritats del ComĂș permet recollir les prioritats de la resta de formacions. El ComĂș de Lleida es va reunir aquest dissabte amb la llista encapçalada per Antoni Postius.

BergĂ©s ha remarcat que entre JuntsXCat i ComĂș de Lleida hi ha “distĂ ncia” en termes de transiciĂł energĂštica, ecologisme i la qĂŒestiĂł nacional. En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que l’Ajuntament ha de treballar en termes de “transversalitat i defensa de drets democrĂ tics” i no posar el consistori “al servei de la polĂ­tica de blocs, ni un ni l’altre”. Amb tot, la portaveu ha afegit tambĂ© que amb JuntsXCat poden trobar “punts d’acord”, com ja ha passat en els darrers quatre anys de mandat a Lleida. Abans del ple de cartipĂ s, el ComĂș de Lleida celebrarĂ  una nova assemblea que preveu concretar si hi ha acord de govern i, en cas afirmatiu, de quina forma.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-6-2019)

388 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: