ELS COMUNS VOTARAN A FAVOR DEL CANDIDAT D’ERC A LLEIDA

L‚Äôassemblea del Com√ļ de Lleida ha decidit per consens fer alcalde de Lleida al candidat d‚ÄôERC, Miquel Pueyo, en el ple d‚Äôinvestidura del proper dissabte. Aquest ha estat el punt central de l‚Äôassemblea d‚Äôaquest diumenge, en qu√® tamb√© s‚Äôha decidit favorablement ‚Äúseguir explorant i negociant‚ÄĚ per veure quines s√≥n les possibilitats d‚Äôun govern ‚Äúa tres‚ÄĚ, que tamb√© inclogui Junts Per Catalunya, segons ha explicat la portaveu de la comissi√≥ negociadora del Com√ļ de Lleida, Laura Berg√©s. Berg√©s ha puntualitzat que tot i tenir ‚Äúdiversitat d‚Äôideologies en aspectes crucials‚ÄĚ amb JuntsxCat, cal veure si poden compartir ‚Äúprou coses‚ÄĚ i si l‚Äôorganitzaci√≥ del govern garanteix que hi hagi ‚Äúprioritats‚ÄĚ dels comuns en els seus plans. Berg√©s ha explicat que el vot √©s ‚Äúfavorable al canvi‚ÄĚ i permetr√† tenir un pacte d‚Äôinvestidura fonamentat en un ‚Äúacord d‚Äôesquerres‚ÄĚ que inclour√† algunes de les aportacions que fa el Com√ļ de Lleida.

Des del Com√ļ parlen tamb√© de ‚Äúcoincid√®ncies de programa‚ÄĚ amb ERC i asseguren que ‚Äúcal materialitzar un acord amb ERC de l√≠nies generals‚ÄĚ en base a aquestes coincid√®ncies i ‚Äúfer p√ļblic aquest marc de treball compartit‚ÄĚ. L‚Äôassemblea ha valorat que la ciutat ha decidit que hi hagi un canvi a la Paeria i que la candidatura de Pueyo est√† treballant amb el Com√ļ de Lleida en aquesta direcci√≥.

En relaci√≥ a entrar en un govern ‚Äúa tres‚ÄĚ amb JxCat, Berg√©s ha dit que tot i tenir ‚Äúdiverg√®ncies ideol√≤giques en aspectes crucials‚ÄĚ, cal veure si aquesta opci√≥ garanteix les prioritats del Com√ļ permet recollir les prioritats de la resta de formacions. El Com√ļ de Lleida es va reunir aquest dissabte amb la llista encap√ßalada per Antoni Postius.

Berg√©s ha remarcat que entre JuntsXCat i Com√ļ de Lleida hi ha ‚Äúdist√†ncia‚ÄĚ en termes de transici√≥ energ√®tica, ecologisme i la q√ľesti√≥ nacional. En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que l‚ÄôAjuntament ha de treballar en termes de ‚Äútransversalitat i defensa de drets democr√†tics‚ÄĚ i no posar el consistori ‚Äúal servei de la pol√≠tica de blocs, ni un ni l‚Äôaltre‚ÄĚ. Amb tot, la portaveu ha afegit tamb√© que amb JuntsXCat poden trobar ‚Äúpunts d‚Äôacord‚ÄĚ, com ja ha passat en els darrers quatre anys de mandat a Lleida. Abans del ple de cartip√†s, el Com√ļ de Lleida celebrar√† una nova assemblea que preveu concretar si hi ha acord de govern i, en cas afirmatiu, de quina forma.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-6-2019)

340 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: