ELS DRAGONS CATALANS REIVINDIQUEN LA CULTURA PRÒPIA AL PARTIT DE LA CATALANITAT DE PERPINYÀ

Els Dragons Catalans reivindiquen la cultura pròpia al Partit de la Catalanitat de Perpinyà.

El club i la Plataforma per la Llengua han organitzat tot d’activitats de reivindicació de la llengua i la cultura catalana entorn del partit contra els Leigh Leopards.

Els Dragons Catalans han aprofitat l’enfrontament de la Superlliga europea de rugbi a XIII amb els Leigh Leopards, d’Anglaterra per a celebrar el Partit de la Catalanitat, una jornada de reivindicació de la llengua i la cultura catalanes organitzada de la mà de la Plataforma per la Llengua. Una celebració coronada per la victòria 38-30 dels Dragons Catalans.

Bernard Guasch: “Si l’equip es deia Dragons Catalans, l’himne havia de ser ‘Els segadors’”

Les activitats han començat ja abans del partit amb el concert de Julio Leone i el seu grup a la zona Guasch, i l’actuació dels Castellers de Riberal al voltant de l’estadi Gilbert Brutus. També hi ha hagut ball de gegants a càrrec de les colles dels Gegants de Perpinyà, la colla de Tuïr i la Colla Gegantera del Soler.

Dins l’estadi, durant l’escalfament dels jugadors, Aire Nou de Bao ha fet una actuació castellera, i la colla sardanista jove Sempre Endavant ha ballat una sardana a la gespa de l’estadi al ritme de “Coti x coti”, de The Tyets.

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha fet un discurs de benvinguda, i la coral infantil de les escoles Sant Josep i Maintenon, amb Fred Jonca i Ramon Gual, han interpretat “Els segadors”, que també és l’himne del club.

El Partit de la Catalanitat forma part de l’acord que la Plataforma per la Llengua i els Dragons Catalans van signar el 18 de març per a promocionar el català al club de rugbi XIII a Perpinyà. Amb aquest conveni, els Dragons Catalans es van comprometre a fer augmentar la presència del català al club i tractar la llengua catalana en igualtat amb el francès i l’anglès, les altres llengües que fan servir de manera habitual. En concret, l’acord preveu set àmbits d’actuació: l’estadi Gilbert Brutus, les entrades, la música dels partits, l’entorn digital del club, les relacions amb els altres territoris de parla catalana, la sensibilització dels jugadors i l’organització d’un Partit de la Catalanitat cada temporada.
Informa:VILAWEB.CAT (25-VI-2023)

78 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: