ELS EMPRESARIS DE LA CAMBRA VOLEN UN REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ

La Cambra de Comerç de Barcelona ha fet públics els primers resultats parcials de la multiconsulta que va posar en marxa el passat 21 de gener. Les preguntes romandran obertes, però la institució assegura que “els resultats a hores d’ara ja desprenen conclusions prou sòlides”.

Dels més de 1000 empresaris que hi han participat fins el moment, gairebé 3 de cada 4 considera que la Cambra no ha de donar suport al pacte de govern espanyol entre el PSOE i UP, ja sigui perquè consideren que “no és beneficiós per a la seva empresa” com perquè “la Cambra no ha de col·laborar amb l’executiu estatal”. Així mateix, gairebé el 100% dels empresaris considera que una solució al conflicte polític passa per un referèndum d’autodeterminació.

Alhora, pel que fa a la decisió d’acatar o no la sentència del judici de l’1 octubre, fins a un 88% dels empresaris considera que la Cambra “no ha d’acceptar la sentència”. A més, 9 de cada de 10 empresaris considera que la Cambra ha de treballar i proposar als organismes europeus la solució de “dos models, dos estats”.

Per últim, davant d’una hipotètica situació en què els partits favorables a la independència de Catalunya sumessin més del 50% dels vots, gairebé el 90% dels empresaris participants recolzaria “donar suport a la via unilateral per fer efectiva la República catalana”.

Crida a la participació

La multiconsulta, engegada el 21 de gener en el marc de les Consultes Cambra i que pretén saber la opinió de l’empresariat sobre l’actualitat política mencionada i el paper que ha de prendre la Cambra en totes aquestes qüestions, ha tingut més de mil respostes. Amb tot, des de la Cambra ja fa temps que es crida a la participació, si bé l’abast de votants engloba més de 400.000 empresaris.

“La opinió de l’empresariat és molt important per a nosaltres” i “el sistema de consultes va molt més enllà d’una pregunta, proposa un nou model de país democràtic, la gent ha de poder opinar”, assegurava la vicepresidenta de la Cambra, Mònica Roca, durant la presentació de la multiconsulta.

Amb tot, asseveren que la participació a aquestes consultes de la Cambra encara no és prou representativa i animen “a tot l’empresariat que voti”, ja que no van superar els 2.300 empresaris que van respondre a la consulta que ha tingut més èxit, un percentatge molt petit. Alhora, el president cameral, Joan Canadell, es mostra convençut que “la major part de l’empresariat català ja és independentista”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-2-2020)

216 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: