ELS ESTATS UNITS PROHIBEIXEN LA IMPORTACIÓ DE GAS, PETROLI I CARBÓ DE RÚSSIA

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest dimarts la prohibició de les importacions energètiques de Rússia, concretament de petroli, gas i carbó. “No participarem en el subsidi de la guerra de Putin”, ha subratllat Biden en una roda de premsa per informar de les noves represàlies contra Rússia per la invasió d’Ucraïna.

El president dels Estats Units ha dit que ha pres aquesta decisió després d’haver-la debatut amb els països europeus, però ha admès que aquests no podran seguir els mateixos passos per la dependència energètica que tenen del subministrament rus. A la UE, hi ha divisió d’opinions sobre aquest punt.

Els Estats Units són menys dependents que Europa de l’energia russa, ja que el petroli procedent d’aquest país amb prou feines representa el 3% de tots els enviaments, segons dades oficials. El secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, fa dies que agita la possibilitat d’un embargament energètic per endurir les sancions econòmiques contra Rússia, en la mesura que Moscou segueix sense donar mostres de baixar el ritme de la invasió d’Ucraïna.

El gir de Biden, a més, comptaria amb el suport de l’opinió pública dels Estats Units, ja que el 56% dels ciutadans creu que els càstigs aprovats fins ara són insuficients, segons un sondeig divulgat dilluns per la Universitat de Quinnipiac. Només un 3% els consideren massa durs. En aquesta enquesta, un 71% de les persones entrevistades es mostra a favor de l’embargament petrolier, encara que això suposi pagar més per la gasolina el dia a dia. Entre els demòcrates, el suport ascendeix al 82%, mentre que a les files republicanes és del 66%.

Per la seva banda, el Regne Unit també aposta per reduir les importacions de petroli progressivament aquest any amb l’objectiu de no comprar més petroli rus a finals del 2022, segons ha anunciat el ministre d’Energia, Kwasi Kwarteng. Kwarteng ha assegurat que aquests mesos de transició a no comprar petroli rus donarà al mercat, les empreses i les cadenes de subministrament “temps suficient per substituir les importacions russes”, que representen un 8% de la demanda del Regne Unit.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (8-3-2022)

65 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: