ELS FARMACÈUTICS CATALANS DEMANEN ” CALMA” PER OBTENIR LES MASCARETES

Les farmàcies catalanes començaran dilluns vinent a lliurar les màscares que farà arribar la Generalitat a la població, per la qual cosa han fet una crida a la “calma” i evitar les cues, ja que cada ciutadà té assignada una màscara gratuïta amb la seva targeta sanitària per lluitar contra el coronavirus.

Està previst que dilluns dia 20 arribin a les farmàcies catalanes 1,4 milions de màscares, les primeres dels 14 milions anunciats per la Generalitat en una campanya sanitària per lluitar contra el coronavirus. La consellera de la presidència i portaveu Mertixell Budó, ha anunciat aquest dissabte que “dijous ens n’arribaran dos milions més”.

Budó també ha enviat un missatge d’agraiment a les farmàcies catalanes per haver fet possible aquest repartiment.

Govern. Generalitat
✔
@govern
▶ #Portaveu @meritxellbudo: “Les mascaretes es distribuiran a totes les farmàcies del país a partir d’aquest dilluns i se’n distribuirà una per persona de forma gratuïta. Donar un missatge que tothom tindrà la seva mascareta.” #coronavirus #Covid19

A cada una de les 3.227 farmàcies de Catalunya li correspondrà una partida inicial de 450 màscares, que es repartiran de forma gratuïta entre tots els ciutadans que disposin de targeta sanitària, ha explicat el president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), Antoni Torres.

El també president de l’Associació de Farmàcies de Barcelona ha comanda als ciutadans que mantinguin “la solidaritat i la responsabilitat” de la que han fet gal·la fins ara i permetin que les persones de col·lectius de risc i els qui han de sortir a treballar al carrer siguin els primers en accedir a les màscares.

Els farmacèutics portaran un control informàtic de totes les màscares que reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant.

Davant les previsibles cues que es poden formar a les farmàcies, Torres ha fet una crida a la calma per evitar aquestes hipotètiques aglomeracions per recollir la màscara, “ja que tothom en té assignada una amb la targeta sanitària”.

Així mateix, ha recordat que les principals mesures per evitar els contagis són el confinament, mantenir una distància de seguretat d’uns dos metres i el rentat de mans, i ha demanat les persones especialment vulnerables a la malaltia que no vagin a les farmàcies, ja que no han de saltar-se el confinament i qualsevol familiar o amic les pot recollir amb la seva targeta sanitària.

Les màscares que es repartiran són quirúrgiques, amb tres capes més filtració de fluids, capaços de retenir les partícules en sortida, és a dir, dissenyades perquè qui les porti no encomani però no per evitar encomanar-se.

Si bé el recomanable és que cada màscara s’utilitzi entre 2 i 4 hores, Antoni Torres ha explicat que, en la situació en la qual ens trobem, davant de l’escassetat d’aquests productes al mercat, “es poden reutilitzar, sempre amb sentit comú”.

En aquest sentit, ha recomanat que, a més de les mesures higièniques per posar-les i treure-les, es guardin en un sobre de paper -el mateix en el qual es lliuraran a la farmàcia- i que sempre s’introdueixin en ell del mateix costat, de manera que la vida útil de cada una d’elles pot allargar-se entre 3 i 4 dies.

El sobre de paper és més recomanable que el de plàstic, ja que al paper el virus viu sol unes hores, mentre que en el plàstic pot sobreviure fins a 3 dies.
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-4-2020)

285 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: