ELS FISCALS HAN REFET LA UNITAT INDEPENDENTISTA

( SALVADOR COT )
Carles Puigdemont li ha complicat molt√≠ssim l’aprovaci√≥ dels pressupostos a Pedro S√°nchez. La irrupci√≥ espectacular de la segona edici√≥ de JxCat a mans del t√†ndem Carles Puigdemont-Jordi S√†nchez i la feblesa evident del PDeCAT ha deixat les pr√≤ximes eleccions catalanes en un context d’incertesa que ha fet que ERC retorni intel¬∑lectualment a l’escenari previ al 21-D de 2017. Amb un empat t√®cnic a l’enquesta del CEO, Puigdemont en crescuda vertical i els presos tancats a la cel¬∑la, un hipot√®tic suport d’ERC al PSOE condemnaria els republicans a una derrota segura.

Aix√≠ les coses, ERC haur√† de rectificar l’estrat√®gia electoral i recuperar el perfil m√©s unilateralista i antirrepressiu per intentar competir amb l’allau combatiu i emocional que arriba de Waterloo. Un escenari complicat per a Pere Aragon√®s, per√≤ compatible amb una major pres√®ncia de Marta Rovira, des de l’exili, i fins i tot un Oriol Junqueras que ha estat objectiu preferent de la Fiscalia de l’Estat. ERC tamb√© ha estat v√≠ctima de repres√†lies.

Els fiscals han canviat la campanya electoral catalana i no tinc clar que ho tinguessin tot previst. Ells sols han destru√Įt la possibilitat d’un nou tripartit i d’ells ser√† -almenys en part- el m√®rit de reeditar l’actual f√≥rmula de govern amb Junqueras i Puigdemont com a protagonistes principals.
Informa:ELMON.CAT N(3-8-2020)

138 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: