ELS FISCALS HAN REFET LA UNITAT INDEPENDENTISTA

( SALVADOR COT )
Carles Puigdemont li ha complicat moltíssim l’aprovació dels pressupostos a Pedro Sánchez. La irrupció espectacular de la segona edició de JxCat a mans del tàndem Carles Puigdemont-Jordi Sànchez i la feblesa evident del PDeCAT ha deixat les pròximes eleccions catalanes en un context d’incertesa que ha fet que ERC retorni intel·lectualment a l’escenari previ al 21-D de 2017. Amb un empat tècnic a l’enquesta del CEO, Puigdemont en crescuda vertical i els presos tancats a la cel·la, un hipotètic suport d’ERC al PSOE condemnaria els republicans a una derrota segura.

Així les coses, ERC haurà de rectificar l’estratègia electoral i recuperar el perfil més unilateralista i antirrepressiu per intentar competir amb l’allau combatiu i emocional que arriba de Waterloo. Un escenari complicat per a Pere Aragonès, però compatible amb una major presència de Marta Rovira, des de l’exili, i fins i tot un Oriol Junqueras que ha estat objectiu preferent de la Fiscalia de l’Estat. ERC també ha estat víctima de represàlies.

Els fiscals han canviat la campanya electoral catalana i no tinc clar que ho tinguessin tot previst. Ells sols han destruït la possibilitat d’un nou tripartit i d’ells serà -almenys en part- el mèrit de reeditar l’actual fórmula de govern amb Junqueras i Puigdemont com a protagonistes principals.
Informa:ELMON.CAT N(3-8-2020)

247 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: