ELS GREUS ERRORS D’ERC, SENYOR TARDÀ: JA US HAURIA DEIXAT CARBÓ I NO MERDA A LA PORTA

Benvolgut senyor Tardà,

(  RAMON SERRA )

Sembla que alguns polítics, especialment d’ERC, teniu la pell molt sensible,com si us trepitgessin un ull de poll. Dic això perquè no m’ha sorprès la vostra reacció davant el fet que enguany l’ANC no ha convidat els polítics a la primera línia de la manifestació de la Diada en disconformitat amb la vostres actuacions. Només cal veure què deieu fa uns mesos—-” dieciocho meses y ni uno mas”, “por 155 monedas”—i fins ì tot en el programa de les darreres eleccions “autonòmiques”. És per això que hi ha una emprenyada general i una gran decepció. I vosaltres seguiu a la lluna de València com si fóssiu els gurús que ens guien cap al futur quan només sou els nostres representants. D’aquí ve que l’ANC aglutini aquest malestar i no pas com un “contrapoder”.

La deriva d’ERC és total i absoluta. El partit ha fet un gir de 360 graus i de l’independentisme de saló s’ha passat a un neoautonomisme com si fos una nova Convergència amb l’agreujant que fa uns anys potser és el que tocava. Però aquesta pantalla ja s’ha passat amb escreix. Enumenaré alguns errors que heu comès:

1r) Dir que hem de ser més i que cal eixamplar l’independentisme.

Mentida fotuda. En les darreres eleccions autonòmiques l’independentisme va guanyar per 4.46% punts de diferència. En números rodons per 53% a 48,54%. No és suficent? Però es veu que no sabeu llegit o no en voleu. Uns polítics analfabets no poden estar al davant del nostre poble. Per què us entesteu a dir que només vam aconseguir el 47 o el 48%? És que els vots en blancs o nuls s’han de sumar als unionistes? També els vots d’altres partits minoritaris,però que sumats fan un bon gruix de vots i que no es pot dir que siguin unionistes? No sabeu que si ho agafem com un referèndum només compten els vots del sí i del no i els altres, blancs o nuls,no?

D’altra banda, ja em direu com eixemplar l’independentisme amb el migrat poder de la Generalitat.Tot amb tot, fins i tot en l’impossible cas d’arribar als cent per cent dels vots,Espanya  MAI DELS MAIS no acceptarà un referèndum d’autodeterminació i menys la independència.Sou tan dropos de no veure-ho?

2)Referèndum i autodeterminació

Com he dit abans, Espanya mai no farà cas d’aquestes reclamacions. Per què us entesteu a picar el cap contra paret? La vostra política la dicta Junqueras des de la presó. És un home de fortes creences religioses .Cal respectar-ho.Però això de parar la galta contínuament i demanar diàleg amb l’Estat no condueix a res. Més ben dit, a causar més decepció. Crec que va ser Einstein qui va dir que hi ha dues coses infinites: l’Univers i l’estupidesa humana, bé que només del primer cas podria tenir-ne algun dubte.Les cartes pastorals des de Lledoners, a part d’ignorar les altres forces independentistes com si no existissin, són un exemple d’aquesta estupidesa.

3)Renúncia  a la unilateralitat.

Un altre nyap de proporcions incalculables.Voler arribar a un acord amb l’Estat i amb Europa no deixa de ser una utopia més.Ja sabem com les gasten a Europa, un club d’Estats i poca cosa més. Només des de la unilateralitat es pot anar a una negociació posterior.Ningú no ens preguntarà si volem ser independents. Només amb una actitut de força per part nostra es podrà obligar a Espanya a seure en una taula de negociació, si us plau per força. A més, no podem renunciar als resultats de l’1-O ni perdonar-ne la violència. Ja no serveix de res l’1-O?

4)Donar suport al govern de Sánchez

Si dieu que donareu suport al govern de Sánchez perquè no hem d’oblidar el dia a dia ho entendré. Ens agradi o no estem encara dins d’Espanya i, per tant, hem de fer treballar la maquinària que ajudi a tenir una vida més correcta.Ara bé, si aquest suport és pensant en un diàleg de veritat sobre la independència, per frenar el feixisme o no sé que us empatolleu amb amnisties després de la sentència val més que us ho feu mirar. Us heu begut l’enteniment, sou uns ingenus o uns mentiders.

A Espanya no hi ha “companys de viatge”.Cert que Podemos s’ha mostrat receptiu a les reivindicacions de Catalunya.Però tan bon punt va veure’s acorralat per Sánchez ,Catalunya va deixar de ser una línia vermella,perquè primer de tot són espanyols.No ho oblidem.I no sembla pas que en el futur aquesta força pugui decidir la política espanyola.

Alguns pensen que Sánchez és el menys dolent.Ja hem vist que no vol veure els partits independentistes ni en pintura. És possible que sigui una mica més autonoimista que els partits d’ultra dreta.Però hem de quedar-nos amb les engrunes autonòmiques? No havíem quedat que això ja estava oblidat?

 

5)Noves eleccions

Es veu que les eleccions ho curen tot.Catalunya hem tingut vuit eleccions en els últims deu anys.Ja no vindrà pas d’una,oi?

Per què voleu unes eleccions després de la sentència? És que ja no tenim majoria si la CUP no fa el ximplet? No ens exposem a perdre-les i que el PSC faci el “sorpasso”? Les penseu guanyar vosaltres i,per tant, que els altres es bombin? Què en faríeu del triomf?

No necessitem noves eleccions.I com que els polítics ja heu demostrat que no podreu pas trobar cap sortida al conflicte, un cop més serà el poble qui prengui els regnes. L’ANC,Òmnium, els Comitès de Defensa de la República, els exiliats—Puigdemont també és el vostre president,gràcies–etc seran els encarregats d’alliberar el país.

Certament l’empresa és molt difícil,però no hi ha més sortida que ocupar els principals centres del país. Es necessita una gran organització.Una tasca feixuga que vol molta organització i resistència.La pregunta del milió és: a què estem disposats a fer per Catalunya? Qualsevol cosa menys confiar amb la majoria de polítics covards, cadiraires i mentiders.

Jo, senyor Tardà, no us hauria deixar merda a les portes dels partits. Com que ja sou un engranatge més del règim del 78 i de la seva monarquia només us hauria deixat carbó. Quan érem petits als nens que no havien  fet bondat els Reis els deixaven carbó. Això és el que us mereixeu.

Ah!, no oblideu un lema indiscutible: un dia més a Espanya, un dia menys de vida per a Catalunya.

Rebeu una salutació ben cordial de,

RAMON SERRA

Editor de RADIOCATALUNYA.CAT, la veu crítica de l’independentisme

624 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: