ELS GUÀRDIES CIVILS A CATALUNYA: HAURAN D’ESTUDIAR CATALÀ

Els agents de la Guàrdia Civil que hagin estat destinats a Catalunya com a primera destinació de treball hauran d’estudiar català. Aixi ho ha informat la Cadena Ser aquest dissabte.

És la primera vegada que la Direcció General de la Guàrdia Civil inclou en els cursos d’accés de primera destinació l’estudi de la llengua catalana. S’han impartit classes relacionades amb organització i marc jurídic català i també de cultura i costums socials però l’estudi de l’idioma és nou.

El curs és obligatori i afectarà 176 guàrdies civils, caps i sergents que en dues setmanes s’incorporen a la seva nova destinació a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Són agents de la Guàrdia Civil que s’incorporen al seu primer lloc de treball i que han estat destinats a Catalunya.
El seminari comença el pròxim dia 16 de març i durarà cinc dies. Les classes de català són obligatòries. Els organitzadors del curs interpreten aquesta iniciativa com «una manera de fomentar la integració de la Guàrdia Civil a Catalunya i conèixer els costums socials i culturals de la població a la qual hauran de servir com a funcionaris públics».
El curs inclou a més de les classes en català altres assignatures com a Tipologies delictives en el Procés Independentista, Marc jurídic de l’Estatut Autonòmic de Catalunya, Moviments socials i independentisme català, Entorn soci-polític català i Manifestacions de la cultura popular catalana. En el programa es recull a més el curs que apareix tots els anys per als acabats d’incorporar: Mossos d’Esquadra: Missions, competències i organització.
Fonts de la Direcció General de la Guàrdia Civil asseguren a la Cadena Ser que aquests cursets duen dos anys organitzant-se com una forma d’immersió en els costums catalans i també de la llengua.

Informa:DBALEARS.CAT (10-3-2020)

224 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: