Els presos de JxCat que van sortir elegits a les Ășltimes eleccions espanyoles del 28-A al CongrĂ©s han presentat aquest divendres la seva renĂșncia als escons que ostenten al Parlament de Catalunya.

La renĂșncia dels tres de Junts per Catalunya comportarĂ  un reequilibri de forces a la cambra catalana. D’aquesta manera, l’independentisme recuperarĂ  de nou la majoria que havia perdut arran de la suspensiĂł per part del jutge Pablo Llarena dels parlamentaris presos.

Segons ha informat JxCat, aquesta tarda s’han entrat al registre del Parlament les renĂșncies de Jordi SĂ nchez, Josep Rull i Jordi Turull. Les seves renĂșncies faran cĂłrrer la llista i al seu lloc entraran com a diputats el conseller Miquel Buch, Elena Fort i Josep Puig.

Aquests tres nous diputats per JxCat no tindran cap trava per exercir el seu vot, aixĂ­ que l’independentisme tindrà 68 vots efectius dels 70 diputats electes. Els dos restants sĂłn els vots del president a l’exili, Carles Puigdemont, i del conseller Toni ComĂ­n, ja que es van negar a delegar el seu vot, tal com sĂ­ que van fer el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller RaĂŒl Romeva d’ERC.

Pel que fa l’exconsellera Laura BorrĂ s estĂ  previst que registri la renĂșncia el proper dilluns i, al seu lloc, entrarĂ  GlĂČria Freixa.

Escrits de reĂșncia

Rull i Turull han acompanyat la seva renĂșncia amb un escrit on s’acomiaden del Parlament. Rull recorda que Ă©s el diputat “amb mĂ©s anys de servei de manera ininterrompuda” i assegura haver “viscut molt apassionadament la seva activitat parlamentĂ ria”.

Turull s’acomiada amb “tristor” i amb un “enorme sentiment d’enyorança desprĂ©s de tants anys d’activitat parlamentaria”. Tot i aixĂČ, assegura que “no hi cap ni una unça de ressentiment ni de rancĂșnia cap a ningĂș”. “Ha estat massa alt l’honor i tanta la feina feta que no deixarĂ© desdibuixar-ho per episodis puntuals poc edificants que s’hagin pogut produir i que sempre i arreu es podrien trobar”, explica.

Informa:ELNACIONAL.CAT (17-5-2019)