ELS JUTGES NO VOLEN CAP PACTE, VOLEN SUBMISSI√ď

“No volen cap pacte, volen submissi√≥”.

“Els jutges volen obedi√®ncia, volen submissi√≥. Ells manen, el govern obeeix i el poble s’aguanta. No acceptaran cap altra cosa”.
(S√ćLVIA BARROSO )

La capacitat cada dia m√©s sofisticada de l‚Äôindependentisme per fer-se gols en pr√≤pia porta ha tornat a generar un altre desastre amb el descarrilament del que s‚Äôhavia presentat com un pacte de consens ampli al Parlament i que te√≤ricament havia de servir per fer front a la sent√®ncia que imposa el 25% de castell√† a les escoles. La realitat √©s que aquell acord ‚Äďque, sospitosament, es va anunciar amb la boca petita‚Äď ni era acord ni servia per aturar res. I les dues mancances han quedat evidenciades amb cruesa aquesta setmana.

El consens que es va publicitar de manera ret√≤rica i que portava a l‚Äôacceptaci√≥ d‚Äôuna reforma de la llei de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica que retallava la immersi√≥ era fals. El PSC, sempre m√©s h√†bil que cap altre partit, va arrossegar Junts i ERC a un escenari pensat exclusivament per provocar un enfrontament m√©s entre els socis del Govern. Els socialistes han aconseguit el que volien i com a bonus track s‚Äôenduen un episodi m√©s de divisi√≥ interna a Junts.

Determinats interlocutors del partit de Carles Puigdemont i rodalies ‚Äďa les rodalies, un nom destacad√≠ssim com √©s el d‚ÄôIrene Rigau‚Äď van entrar inicialment en el tracte, per√≤ un altre sector va obligar-los a baixar el tren ja en marxa quan es va fer p√ļblica la proposta. Ara, el PSC, amb la ajuda sempre a punt dels comuns, nom√©s ha de collar ERC perqu√® es quedi al seu b√†ndol. La trampa que els socialistes tenen parada als republicans √©s diab√≤lica: o accepten retallar la immersi√≥ o donen la ra√≥ a Junts tard i malament. Cap opci√≥ √©s bona.

I la llavor del diable √©s en el fet que √©s impossible que el pacte per reformar la llei de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica serveixi de res. Seria est√®ril encara que el consens fos dels 135 diputats del Parlament, perqu√® mai ser√† adm√®s ni per a una treva en la guerra judicial contra la llengua. La interlocut√≤ria del TSJC d‚Äôaquesta setmana deixa molt clar que els jutges ‚Äďa part de no saber catal√†‚Äď no volen ni pactes pol√≠tics ni suposats consensos. Volen obedi√®ncia, volen submissi√≥. Volen que el conseller d‚ÄôEducaci√≥ comenci a enviar ordres a les escoles i instituts per fer matem√†tiques en castell√†. Ells manen, el govern obeeix i el poble s‚Äôaguanta. Aix√≠ √©s com ho veuen, i no acceptaran cap altra cosa.
Informa:ELMON.CAT (!3-5-2022)

29 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: