ELS MANIFESTANTS DIARIS DE LA MERIDIANA HAN ENSENYAT COM ES PREN EL CONTROL DEL TERRITORI

“Els Ast√®rix de la Meridiana han ensenyat com es pren el control del territori”.
( QUICO SALL√ČS )
Sia per sort o sia per desgràcia, tot sovint he d’entrar a Barcelona per la Meridiana. De fet, és part del meu entorn natural i on vaig nèixer. La majoria de vegades que hi entro, no hi penso i he de fer la volta perquè una protesta continuada i persistent entrebanca el trànsit d’entrada i sortida a Barcelona.

Ara, s‚Äôha arribat al punt que un grup de ve√Įns emprenyats s‚Äôhan organitzat contra la manifestaci√≥ simb√≤lica dels meridians. Un exemple m√©s de l‚Äôemblema en qu√® s‚Äôha convertit la protesta. Es poden dir moltes coses, per√≤ la visceralitat amb qu√® reaccionen les autoritats, com el senyor Albert Batlle, i l‚Äôespanyolisme contra els meridians diu molt√≠ssimes coses. Els hi fan de tot: atacs, contramanifestacions de caire feixista que semblen acaronades per les forces de l‚Äôordre, multes policials desproporcionades a dojo, ridiculitzaci√≥, frikitzaci√≥, insults, i fins i tot, perillosiss√≠ms intents de deshumanitzar els seus protagonistes.

√Čs l‚Äôexemple perfecte, √©s el paradigma del que se‚Äôn diu ‚Äúperdre el control del territori‚ÄĚ. Durant unes hores, cap, cap, per√≤ cap autoritat pol√≠tica, ni policial, ni administrativa, ni armada, ni judicial, ni paramilitar, ni feixistoide, tenen controlat aquells pocs metres quadrats de la Meridiana amb Fabra i Puig de la gran capital catalana. Per aix√≤, s√≥n tan molestos. Per aix√≤ empipen. Per aix√≤ s√≥n dibuixats com enemics. Sense escarafalls, sense grans discursos, sense recursos, i putejats, castigats i menystingut per gran part de l‚Äôindependentisme oficial i institucional, els Ast√®rix meridians hi s√≥n. No s‚Äôarronsen. Ho han fet, han ensenyat com es pren el control del territori.
Informa:ELMON.CAT (2-5-2021)

170 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: