ELS MILITARS RETIRATS COLPISTES PLANTEN CARA A ROBLES: “SOM ALGUNA COSA M√ČS QUE UNA MINORIA “

El tinent general retirat Emilio P√©rez Alam√°n, que va encap√ßalar la declaraci√≥ en la qual militars retirats advertien del “deteriorament de la democr√†cia”, ha escrit una carta oberta a la ministra de Defensa, Margarita Robles, per assegurar-li que no s√≥n una minoria i demanar-li “un bon gir al tim√≥ i canviar de rumb” en el Govern.

“No miri amb els ulls del seu vicepresident segon els militars, ni en actiu ni retirats. En tots ells nom√©s trobar√† sa excel¬∑l√®ncia amor a Espanya i esperit de sacrifici per tots els espanyols”, assegura P√©rez Alam√°n, conven√ßut que a la taula del Consell de Ministres “pocs poden salvar els mobles” i que, entre aquests pocs, es troba Robles.

La missiva, a què ha tingut accés Efe, circula ja entre els exmilitars i està rebent noves adhesions.
Resposta a Robles

√Čs la seva resposta al discurs pronunciat per Robles durant la Pasqua MIlitar, on la ministra de Defensa va expressar el seu rebuig “m√©s absolut” als comandaments de l’Ex√®rcit que van criticar el govern espanyol i van llan√ßar amenaces contra l’ordre constitucional en un xat privat per “la seva intoler√†ncia, els seus deliris i el seu total allunyament dels valors castrenses”.

Segons el tinent general, en aquesta declaraci√≥ sobre la situaci√≥ de “riscos constitucionals” subscrita per 750 militars retirats, entre els quals m√©s de setanta generals, no hi ha res d’inconstitucional. “Potser reconsidera que en lloc d’arremetre contra els que no tenen res a guanyar i s√≠ molt a perdre, perqu√® hi perd Espanya, seria millor fer un bon gir al tim√≥ i canviar de rumb”, li diu a Robles.

Per a la ministra, els uniformats d√≠scols representen “una insignificant minoria, que nom√©s es representa a si mateixa, que busca una publicitat i un protagonisme que ni mereix ni t√© i que q√ľestiona irresponsablement les bases de la conviv√®ncia a Espanya”.

Per√≤ P√©rez Alam√°n li assegura que s√≥n “alguna cosa m√©s que minoria”,l’adverteix que porta poc en el c√†rrec i “no ha entrat encara en l’√†nima dels soldats” i subratlla que, encara que ja no estiguin en actiu, segueixen compromesos amb la defensa d’Espanya i els espanyols fins al seu “√ļltim al√®” dins de la Constituci√≥.

Despr√©s de lamentar que els militars retirats no tinguin vies reglament√†ries per encarrilar les seves reclamacions, li recorda que han recuperat el dret a opinar lliurement i p√ļblicament sobre tot el que s’esdev√©, “sobretot si aix√≤ comporta risc per a la conviv√®ncia entre espanyols i la perman√®ncia de la Constituci√≥ que normalitza la nostra P√†tria”.

P√©rez Alam√°n q√ľestiona tamb√© les interpretacions que “els mitjans de sempre” han fet del discurs del Rei en la Pasqua Militar, on va assegurar davant de la c√ļpula militar el comprom√≠s “incondicional” de tots amb la Constituci√≥ i l’obligaci√≥ de “respectar-la i observar-la” en ser “font de cohesi√≥ i marc i garantia de conviv√®ncia, d’estabilitat i de solidesa democr√†tica.”

Despr√©s d’insistir que tots els militars l’han complert al peu de la lletra, “amb alegria o sense”, veu el missatge del Rei com “una indirecta constitucional a aquells que q√ľestionen la Constituci√≥ en la seva forma de cap de l’estat, la unitat indivisible d’Espanya o l’aut√®ntica separaci√≥ de poders pr√≤pia d’un veritable estat de dret,” actituds que, li diu Robles, “deu sentir vost√® amb freq√ľ√®ncia de companys de taula en el Consell de Ministres”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (7-1-2021)

177 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: