ELS MOSSOS , AL CAMP NOU : DEMANEN DOCUMENTS DEL CAS BARÇAGATE

Segons ha explicat La Vanguardia, els Mossos d’Esquadra han visitat aquesta setmana el Camp Nou per recollir informació sobre el cas conegut com a Barçagate. Agents de la unitat contra el blanqueig de capitals van visitar les oficines aquesta setmana per sol·licitar al club documentació sobre els contractes amb l’empresa I3 Ventures, la firma encarregada de supervisar les xarxes socials per al club i que va generar comptes falsos en què es criticava opositors i fins i tot futbolistes. Ho van fer segons el requeriment de la jutge d’instrucció número 13 de Barcelona, la magistrada que va admetre a tràmit la denúncia presentada per vuit socis que formen part de el grup Dignitat Blaugrana.

La denúncia va ser presentada el 14 d’abril per un grup de vuit socis arran de la contractació de l’empresa I3 Ventures l’any 2017 pel club blaugrana per dur a terme un monitoratge de les xarxes socials. Aquesta empresa, segons va destapar la Cadena SER, hauria creat comptes a les xarxes socials per defensar la reputació de Josep Maria Bartomeu, la seva junta directiva i la marca Barça, i desprestigiar i difamar individus i entitats de l’entorn blaugrana no afins amb la junta directiva actual, a més de posar en dubte jugadors de la plantilla actual com ara Leo Messi i Gerard Piqué.

El cost de la contractació hauria sigut d’1 milió d’euros anual, que s’hauria trossejat en factures inferiors als 200.000 euros per no haver de passar per l’aprovació de la junta directiva. A causa de l’enrenou que va causar aquesta informació a la junta directiva de Bartomeu, un grup de directius li va demanar al president una auditoria externa sobre el cas per investigar els fets. L’empresa auditora PriceWaterhouseCoopers (PwC) ha sigut l’encarregada de dur-la a terme i s’espera que els resultats es facin públics ben aviat.

Paral·lelament, la compliance officer del club, Noelia Romero, va fer una auditoria interna que ha servit de punt de partida per a PwC a l’hora d’elaborar les seves conclusions. Precisament Romero va ser suspesa de sou i de feina a principis de juny, tot i que aviat tornarà al seu lloc de treball.

A més, el cas Barçagate va ser el motiu principal pel qual a principis d’abril van dimitir 6 directius de club, Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia, després que Bartomeu demanés la dimissió dels quatre primers a l’haver perdut la seva confiança a causa de la seva posició crítica des de la publicació de la informació.
Informa:ARA.CAT (5-7-2020)

278 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: