ELS MOSSOS DEDIQUEN AL TSUNAMI QUASI ELS MATEIXOS EFECTIUS QUE A LA DIADA

Divendres passat, el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, informava del dispositiu preparat pel proper 18 de setembre. Detallava que hi hauria mĂ©s de mil agents de diverses unitats antiavalots, informaciĂł i seguretat ciutadana per afrontar tant la protesta del Tsunami DemocrĂ tic, com per cobrir el Barça Madrid i a mĂ©s mantenir l’alerta antiterrorista en un partit d’alt risc com aquest derby. Sallent insistia en la quantitat de seguretat privada que tambĂ© treballaria per garantir la seguretat a l’estadi del Barça.

Un miler de policies mĂ©s dos mil agents de seguretat privada que superen els 2.168 efectius que la DirecciĂł General de la Policia va destinar “especĂ­ficament al dispositiu de la Diada”. Segons un informe en resposta parlamentĂ ria que el departament d’Interior ha fet arribar al Parlament, i al que ha tingut accĂ©s el MĂłn, des del dia deu de setembre (torn de tarda) fins l’11 de setembre (torn tarda inclĂČs) de 2019 van treballar un total 7.249 efectius de seguretat ciutadana, trĂ nsit, serveis centrals i de la DirecciĂł General de la Policia”, dels quals aquests 2.168 es van dedicar nomĂ©s al dispositiu de la Diada Nacional.

Ara bĂ©, sobre el dispositiu concret per a Barcelona capital, Interior nomĂ©s ha informat de les unitats especĂ­fiques d’antiavalots. Concretament, l’Àrea de la Brigada MĂČbil en servei pels dispositius de la Diada van ser de 316, d’una unitat de 480 efectius. Pel que fa l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO), hi van participar un total de 539 efectius. Per tant, 855 nomĂ©s amb antiavalots. Un nĂșmero si fa o no fa comparable a l’operatiu del Tsunami i Derby.

En aquest paquet s’inclou el dispositiu especial del Palau del Parlament. Des d’Interior, asseguren que un total de 273 BRIMO van formar part de l’operatiu al Parc de la Ciutadella i l’ARRO, 26 efectius. Val a dir, que Interior remarca en aquest informe que el Parlament consta d’un servei de seguretat “ordinari i permanent”. Un gruix de policies que van practicar tres identificacions, dues que han estat denunciades per desordres pĂșblics. TambĂ© es van obrir diligĂšncies per desordres pĂșblics, lesions lleus a tres agents d’ordre pĂșblic i atemptats a agents de l’autoritat i ultratge per la crema de la bandera d’Espanya.
Informa:ELMON.CAT (17-12-2019)

405 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: