ELS MOSSOS DESARTICULEN EL GRUP ESPANYOLISTA VIOLENT “JUSTICIEROS NOCTURNOS “

Els Mossos d’Esquadra han detingut set individus per haver comès actes vandàlics antiindependentistes davant de domicilis particulars d’agents del cos i de batlles, i també contra seus d’institucions públiques. Segons que a pogut saber l’ACN, quatre de les detencions han estat a Mataró, una a Sant Celoni i dues a Barcelona. Tots set pertanyen al col·lectiu anomenat Justicieros Nocturnos, que a les xarxes socials defensa la ‘neteja de la propaganda independentista’.

Són sis homes i una dona, als quals s’investiga per presumptes delictes relacionats amb l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

Sis batlles del Maresme presenten una denúncia contra els grups ultres que han assetjat les poblacions

A mitjan desembre del 2018, el batlle d’aleshores de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ERC), va denunciar a Twitter que uns desconeguts havien assenyalat casa seva amb llaços grocs i un vàter on es podia llegir ‘1 d’octubre’ i ‘bon Nadal, Xavi’. Uns dies més tard, el batlle de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora (ERC), també va denunciar que s’havia trobat llaços grocs, banderes estelades arrencades i una tassa de vàter davant la botiga-celler que regenta al municipi.

Aquest passat mes de maig, Mora, Godàs i quatre batlles més del Maresme van presentar una denúncia conjunta per ‘l’assetjament constant’ de ‘grups violents d’extrema dreta’. La situació es repetia des del referèndum de l’1-O i s’havia intensificat els darrers mesos amb assetjaments directes, segons que denunciaven. Els batlles van decidir actuar de manera conjunta després d’haver-se arxivat les denúncies individualitzades.

La denúncia la signaven Godàs, Mora, la batllessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, i el batlle de Vilassar de Mar, Damià del Clot.

A banda de les accions al Maresme, els Mossos d’Esquadra també investiguen la relació dels set detinguts amb un acte vandàlic similar que es va cometre a final de gener al costat de l’Ajuntament de Vallgorguina (Vallès Oriental), a l’entrada d’una associació. Allà, també hi va aparèixer un vàter ple de llaços grocs i els vàndals van retirar una pancarta de suport als presos independentistes
Informa:VILAWEB.CAT (28-6-2019)

355 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: