ELS MOSSOS DISSOLEN PER SEGON DIA EL TALL DE LA MERIDIANA SENSE INCIDENTS

Fa quatre dies que està prohibit tallar l’avinguda de la Meridiana de Barcelona. El col·lectiu Meridiana Resisteix i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han continuat desobeint les ordres del Departament d’Interior, que va ordenar canviar la concentració independentista a l’entrada de la ciutat ubicant-la en una plaça propera. Els dos primers dies van poder superar el dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra i van aconseguir tallar la Meridiana durant més d’una hora i mitja. Ahir dilluns, en canvi, els agents antiavalots de la policia catalana es van reforçar i van neutralitzar el tall que havia provocat un grup d’unes 40 persones. Avui, que és el quart dia que Meridiana Resisteix ha convocat malgrat la prohibició d’Interior i, tot i la presència de furgonetes antiavalots, prop d’un centenar de manifestants han tornat a tallar una de les artèries principals de Barcelona.

Tot i això, la interrupció del trànsit no ha durat més de vint-i-cinc minuts, ja que els Mossos han escombrat la carretera fins a deixar-la lliure per a la circulació de vehicles. A l’altra vorera s’han aplegat quasi un centenar de veïns contraris als talls de la Meridiana, que també han estat acompanyats per la presència de diputats de Ciutadans: Nacho Martín Blanco, Ana Grau i Carlos Carrizosa. Quan semblava que ja estava tot controlat, un grup d’independentistes s’han saltat el cordó policial i han tornat a tallar la circulació durant uns minuts, fins que voluntàriament s’han retirat i han deixat funcionar amb normalitat l’avinguda.

La prohibició per part d’Interior de seguir fent el tall de la Meridiana que s’ha dut a terme cada vespre en aquesta artèria de la capital de Catalunya, ha desembocat en una tempesta política de retrets a l’interior de les files sobiranistes. La veu cantant, a Junts, l’ha portat la presidenta Borràs, que fins i tot dissabte, el dia que el tall es va fer fins i tot amb càrregues dels Mossos, es va presentar a l’acte.

Aquesta vista ha estat censurada per tota l’oposició no independentista i també pel conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, que en una entrevista a Catalunya Ràdio va qualificar la presència de Borràs a la Meridiana d’”error”. La presidenta del Parlament, per la seva banda, avui li ha tornat la resposta al conseller d’Esquerra, assegurant que no havia estat encertat. “Estar al costat de la gent que es manifesta pels drets civils i polítics mai és un error”, ha apuntat Borràs en declaracions a TV3.

Per la seva banda, Ciutadans ha demanat la compareixença del conseller Elena al Parlament per aclarir com és que, tot i la prohibició, els Mossos no van actuar dissabte i diumenge per aturar la concentració que va tallar la Meridiana.
Càrregues el primer dia del tall prohibit

Dissabte va ser el primer dia que entrava en vigor la resolució de la Direcció General d’Administració de Seguretat que, per raons d’ordre públic, obligava les persones que cada dia es concentren a la Meridiana a fer-ho a la plaça d’un del lateral de l’avinguda. Aquesta direcció general d’Interior, que és la que rep les comunicacions de les manifestacions, no ha d’autoritzar, però sí que pot prohibir, com en el cas de Meridiana.

Dissabte, la Unitat Regional de Dispositius (URDIS) dels Mossos d’Esquadra, de manera conjunta amb la cap de la comissaria de Sant Andreu, van organitzar un dispositiu amb les ordres que havien rebut per part de l’autoritat governativa: impedir la concentració. Però quan la policia, tot i tenir sobre el terreny més de 100 policies, va veure que els manifestants es van decidir a tallar la Meridiana, no van poder-ho evitar. Es van donar cops de defensa per apartar els concentrats fins que els mateixos comandaments que hi havia al carrer van demanar retirar-se i quedar-se en un voral.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-2-2022)

77 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: