“MOSSOS GUILLERIES ” VOL QUE EL NOU CAP ESTIGUI “AMB LA MAJORIA DEL POBLE “

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha nomenat Eduard Sallent, fins ara sotscap de la Comissaria General d’Informació, com a nou cap dels Mossos d’Esquadra en substitució de Miquel Esquius, que va arribar al càrrec fa pràcticament onze mesos. Un canvi al qual ha reaccionat el col·lectiu de Mossos sobiranistes ‘Guilleries’ que, via Twitter, ha “donat la benvinguda” al comissari i li ha demanat que posi el cos “al servei de la voluntat majoritària del poble català”.

En aquest sentit, des de ‘Mossos Guilleries’ també han plantejat a Sallent que “eviti la vergonya d’assistir a actes organitzats pels enemics de Catalunya”, en relació a l’assistència del seu antecessor en el càrrec a actes com el celebrat el passat mes de maig a la comandància de Sant Andreu de la Barca pel 175è aniversari de la Guàrdia Civil.

Per acabar, el col·lectiu de Mossos sobiranistes ha reclamat que l’abolició del servei Toga -que obliga als agents de la policia catalana, per ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya,  a protegir seus judicials-  sigui la primera mesura d’Eduard Sallent.

Agraïment a Esquius

Miquel Esquius havia agafat el relleu de Ferran López, que va ser l’encarregat de dirigir el cos durant l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, després que el major Josep Lluís Trapero fos destituït a finals d’octubre del 2017. Ara, Sallent ha començat agraint la feina del seu predecessor que -ha dit- “va recollir el repte de dirigir aquesta institució davant un moment d’incerteses, un període de dificultats, i ha fet una enorme tasca d’organització, serenor i de fer arribar ponts amb tothom”. Ha afegit sentir-se “molt orgullós” de l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el passat i ser conscient que hi haurà noves “dificultats i moments tensos i complexos”. El nou comissari en cap ha explicat que se li ha encarregat elaborar un pla estratègic pels propers anys i treure el cos del debat partidista, entre altres prioritats.

Del seu currículum, Miquel Buch ha destacat que “porta 22 anys al cos, ha demostrat abastament la seva capacitat de direcció de diverses unitats, ha exercit com a cap de la Comissaria general d’informació i ha format part com expert en missions internacionals en matèria de seguretat, sota la direcció de l’ONU i el Consell d’Europa”. Buch ha valorat també especialment la “capacitat i tarannà negociador” de Sallent.

Informa.LAREPUBLICA.CAT 3-6-2019)
438 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: